Rode lantaarn Kortrijk verliest met 1-2 van leider Sporting Charleroi

De teleurstelling was groot. © BELGA

Leider Sporting Charleroi heeft zondagnamiddag het slotduel van de tweede speeldag in de Relegation Play-offs van de Jupiler Pro League met 1-2 gewonnen bij rode lantaarn KV Kortrijk, dat een 1-0-voorsprong na rust nog volledig uit handen gaf.

In de blessuretijd van de eerste helft zette Isaak Davies de thuisploeg op voorsprong in het Guldensporenstadion, dat aardig volgelopen was voor de komst van de Karolo’s. Een Kortrijkse zege zat er echter niet in. Na tien minuten in de tweede helft werd Antoine Bernier aan de tweede paal vergeten, waardoor hij de gelijkmaker in doel kon schuiven. Een puntendeling leek in de maak, totdat Achraf Dari de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers besliste: 1-2 na 94 minuten.

Rik De Mil boekte zo zijn eerste zege met Charleroi en neemt met de Henegouwers een voorsprong van zes punten op eerste achtervolger RWDM, dat zaterdagnamiddag een gouden zaak deed met winst tegen KAS Eupen. Nadien volgen Eupen en KVK, met twee punten minder dan RWDM. De laatste twee degraderen rechtstreeks naar de Challenger Pro League, de nummer twee speelt nog barrages om het behoud.