Philippe Clement blikt vooruit op de Brugse derby

© (Foto BELGA)
Redactie KW

Op vrijdagavond staat de eerste West-Vlaamse ontmoeting van het seizoen op het programma: de onvervalste Brugse derby tussen Club Brugge en Cercle Brugge. In het klassement staan beide teams op een gedeelde tweede plaats met vier punten uit twee speeldagen.

Het is al van 2013 geleden dat de Vereniging nog eens de drie punten kon halen tegen grote broer Club Brugge. Cercle is alvast goed aan het seizoen gestart terwijl Club Brugge ondanks een vier op zes nog geen te beste prestaties op het veld liet noteren. Coach Philippe Clement is zich bewust van het gevaar dat schuilt in een derbywedstrijd: “Cercle beschikt over een stug geheel. Zo slikten ze nog maar één goal in de twee competitiewedstrijden. Tegen ons beschikken ze ook altijd over wat extra schwung. Maar wij willen de drie punten halen, dat is het enige wat telt.”

Iedereen fit

Clement beschikt over een voltallige kern, al zal nieuwkomer Persyn dit weekend nog niet in actie komen. “Hij heeft een serieuze fysieke achterstand ten opzichte van de rest. Hij raakte vorig seizoen geblesseerd bij Inter en heeft nog wat tijd nodig. Dat voor de rest iedereen fit is, betekent dat ik een aantal moeilijke keuzes zal moeten maken. Maar zo heb ik het graag, in de loop van het seizoen zullen die keuzes nog veel groter worden. Dat is ook de bedoeling, het is de enige weg om op drie fronten mee te kunnen strijden. Concurrentie is dan nodig. Iedereen vecht op training om bij de 11 of 18 te geraken. Zo hoort dat bij een topclub. Ik ben heel tevreden met wat ik op dat vlak zie.”

Speler van Barcelona?

Clement liet tussen de regels horen dat Club nog bezig is met een paar inkomende transferdossiers. Zo wordt de 22-jarige Barcelonaspeler Alex Collado nadrukkelijk gelinkt. Maar zoals steeds wil Clement niet ingaan op potentiële transfers. “Ik heb geen idee of die transfer ver of dicht zit. Ik ben enkel bezig met de jongens die hier zijn. Ik spreek niet over wie we wel of niet in geïnteresseerd zijn. Zo heb ik de voorbije weken al een aantal namen zien passeren die kloppen maar ook heel wat namen die niet kloppen. Bij een transfer zijn er 100 of 1000 factoren die een transfer kunnen doen afspringen terwijl een akkoord erg dichtbij was, of ook net omgekeerd.” Maar het staat buiten kijf dat Club Brugge zich de volgende weken nog zal roeren op de transfermarkt. Zo komt er zo goed als zeker nog een aanvallend ingestelde vleugelspeler bij. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier