Oud-speler en -coach Arnar Vidarsson looft het huidige Cercle Brugge: “Ploeg is goed uitgebalanceerd”

Er is de voorbije jaren goed aan spelers ingekocht. (foto Belga) © VIRGINIE LEFOUR BELGA
Redactie KW

Arnar Vidarsson is ondertussen een kleine tien jaar weg bij Cercle Brugge. De 46-jarige IJslander is nu trainer van Jong KAA Gent en daarnaast ook voetbalanalist in het Canvas televisieprogramma Extra Time. Hij geniet van wat hij van Cercle ziet.

Arnar Vidarsson heeft voor heel wat ploegen gespeeld. Cercle blijft voor hem de grootste familieploeg. “De deuren staan er altijd voor mij open. Na mijn voetbalcarrière ben ik er toch wel vrij snel in het trainerskorps gerold, van assistent tot – zij het voor even – hoofdcoach. Met voor mij de grootste teleurstelling die cruciale match tegen KV Mechelen die we in het slot uiteindelijk nog met 2-3 verloren. Los daarvan heb ik alleen maar mooie herinneringen aan Cercle, al was West-Vlaams in het begin voor mij een aanpassing. Misschien was het lied De wilde boerendochter iets waar ik nog het meest van geleerd heb.”

“Misschien hangt er aan het einde van de rit nog een mooie prijs aan vast. Een titel?”

Na de overname van AS Monaco was er volgens Vidarsson destijds weinig stabiliteit binnen de Vereniging. “Het was heel vaak tot in augustus wachten op een aantal transfers. Door de jaren heen werd de samenwerking steeds beter. Spelers werden eerder aangetrokken. Cercle werd zelfstandiger en niet meer zo afhankelijk van AS Monaco. En wat ik nu zie is ongelooflijk. Niet alleen wat de technische staf doet. Cercle brengt mooi voetbal, in een systeem dat je niet zo vaak ziet. Je kan ervoor of ertegen zijn. Het wordt in de eerste plaats zeer knap uitgevoerd. Cercle beschikt over goede spelers, binnen een goede organisatie. Ik heb het eigenlijk zien evolueren van iets moeilijks tot nu. Misschien hangt daar aan het einde van de rit nog een mooie prijs aan vast. Een titel?”, grapt de IJslander.

Scouting

“Nee, ik ben echt wel benieuwd naar de komende acht wedstrijden. Hoe zij het zullen doen of het de anderen moeilijk maken.”

Het is voor Vidarsson geen verrassing dat Cercle aan de Champions’ Play-offs meedoet. “Er is de voorbije jaren goed aan spelers ingekocht. Er werd goed gescout. De transfers zijn goed. Vele spelers zijn er nu ook al een aantal jaren. De ploeg is zeer goed uitgebalanceerd, zij het dan als een van de jongste teams in de competitie.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier