Oostende verliest van Waasland-Beveren en doet slechte zaak in strijd om play-off I

Makhtar Gueye kreeg in het slot nog een rode kaart.© BELGA

Oostende heeft zaterdag in de strijd om play-off I een heel slechte zaak gedaan. Het verloor verrassend in eigen huis met 0-2 van rode lantaarn Waasland-Beveren.

Bij de rust stond de eindstand al op het bord. Danel Sinani (23e) en Michael Frey (41e) scoorden. Sinani stond nog geen tien minuten op het veld toen hij de score opende. Na een kwartier was hij de geblesseerde Aboubakary Koita komen vervangen.

Net voor rust leek Andrew Hjulsager de aansluitingstreffer te scoren, maar zijn doelpunt werd na ingrijpen van de VAR afgekeurd omdat doelman Nordin Jackers gehinderd werd. Oostende beëindigde de wedstrijd met negen. Frederik Jäkel kreeg in de 77e minuut een tweede geel, Makhtar Gueye in de slotminuut rechtstreeks rood.

Oostende staat momenteel vierde, maar kan maandag op die cruciale plaats voorbij gegaan worden door Anderlecht, dat op verplaatsing bij Antwerp speelt. Ook voor Cercle Brugge betekent de overwinning van Waasland-Beveren slecht nieuws in de strijd tegen de degradatie. Het ziet Waasland-Beveren, dat bovendien nog een inhaalwedstrijd tegen Sint-Truiden te goed heeft, naderen tot op een punt.