KV Oostende neemt Engelse verdediger Zech Medley over van Arsenal

Zech Medley, hier samen met executive president Gauthier Ganaye, tekende een contract tot 2025 bij KVO.© gf
Zech Medley, hier samen met executive president Gauthier Ganaye, tekende een contract tot 2025 bij KVO.© gf
Redactie KW

KV Oostende heeft na Kenny Rocha een tweede speler aangetrokken: de 20-jarige Zech Medley. De centrale verdediger wordt gekocht van topclub Arsenal en tekent een contract tot 2025.

Bij KV Oostende vielen de laatste weken heel wat uitgaande transfers te noteren, zoals eind vorige week nog Jelle Bataille (Antwerp). KVO versterkt de kern nu met verdediger Zech Medley, die overkomt van Arsenal. Pikant detail: op zijn 16 jaar maakte hij de overstap van rivaal Chelsea.

Enorm talent

Hij heet een enorm talent te zijn en speelde onder meer voor de U16 van Engeland. Voor ‘The Gunners’ trad hij onder meer aan in de Europa League. Medley werd vorig jaar twee keer uitgeleend – zoals wel vaker gebeurt in het Britse voetbal – aan achtereenvolgens derdeklasser FC Gillingham en de Schotse middenmotor FC Kilmarnock.

“Zech stond al een hele tijd op onze radar”, vertelt executive president Gauthier Ganaye opgetogen. “Hij was een van onze belangrijkste targets en ik ben dan ook verheugd dat we erin geslaagd zijn om hem naar Oostende te halen. Met zijn 1,95 meter lengte, snelheid, vooruit verdedigen en kwaliteit aan de bal past hij perfect in ons spelsysteem.”

Contract voor vier seizoenen

“De Belgische competitie is enorm geëvolueerd en het is een opstap naar de grotere competities”, laat de speler zelf optekenen. “Kijk maar naar Jack Hendry die zijn carrière hier opnieuw gelanceerd heeft. Ik onderteken hier een contract voor vier seizoenen wat een duidelijke blijk van vertrouwen is van het KVO-bestuur.” (TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.