Ook verdachte betalingen aan AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck

Hein Vanhaezebrouck is trainer bij AA Gent. © NICOLAS MAETERLINCK BELGA
Redactie KW

Speurders die actief zijn in het fraudeonderzoek in het Belgische voetbal vermoeden dat huidig AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck uit Lauwe tijdens zijn eerste ambtsperiode in de Ghelamco Arena voor 283.750 euro in het zwart werd betaald, via constructies die destijds werden opgezet door makelaar Mogi Bayat. Dat blijkt uit informatie die de krant De Standaard dinsdag kon inkijken.

Nochtans staat de naam van Hein Vanhaezebrouck niet op de lijst van 57 verdachten die het parket voor de rechtbank wil brengen in operatie Propere Handen. In dit geval gaat het om fiscale fraude en dat is de bevoegdheid van de fiscus. Spelers en trainers die deels in het zwart werden betaald, zullen daarvoor de afrekening van de fiscus krijgen.

Bewijzen dat Vanhaezebrouck daadwerkelijk zwart geld van Bayat ontvangen heeft, zijn er niet, maar het parket vindt de aanwijzingen wel sterk genoeg om de verwijzing van Bayat naar de rechtbank te vragen voor de deals met Vanhaezebrouck, aldus de krant.

Potgrond

Een deel van het loon van de trainer zou tussen 2014 en 2017 in het zwart zijn betaald, via fictieve scoutingsverslagen en vervalste commissielonen op transfers, systemen die door Bayat zouden zijn opgezet.

Daarnaast vonden de speurders bij Bayat nog een factuur van 2.788 euro van een tuincentrum in Charleroi. Uit onderzoek bleek dat de 54 stukken tuinmateriaal, waaronder potten, potgrond en mest, voor Vanhaezebrouck bestemd waren en in Gent geleverd moesten worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier