Officieel: Enfant terrible Didier Lamkel Zé (KV Kortrijk) naar Marokkaanse Wydad Cassablanca

© (Foto BELGA)
Jorunn Vannoorden

Didier Lamkel Zé (26) heeft een nieuwe club beet. Het Kameroense woelwater tekent bij de Marokkaanse topclub Wydad Cassablanca. Het wordt de zesde club in 18 maanden voor Lamkel Zé, die het ook bij KVK verbrodde.

Hij zei het zelf nog in een interview met de RTBF, begin november: “In januari verlaat ik KV Kortrijk en sla ik de deur van het Belgische voetbal achter me dicht.” Toen was Lamkel Zé ervan verzekerd dat hij naar de Hongaarse topclub Ferencvaros zou trekken en hij tot dan nog alles zou geven voor KV Kortrijk. Een week later haalde toenmalig coach Adnan Custovic de Kameroener uit de A-kern wegens ‘disciplinaire redenen’. Onder huidig succescoach Bernd Storck kwam Lamkel Zé nooit meer aan bod.

Nu werpt het Marokkaanse Wydad dus een reddingsboei voor zowel Lamkel Zé als KVK. Wydad wil de 26-jarige flankaanvaller al een tijd huren, maar KVK zocht een club die hun enfant terrible definitief wou overnemen. Ze wisten dat het toch niet meer goed zou komen tussen Lamkel Zé en de club, maar geen enkele club hapte. Daarom krijgt Wydad Cassablanca toch groen licht van de Veekaa. De Marokkaanse topclub huurt Lamkel Zé met aankoopoptie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.