Nicky Hayen mag door schorsing (in principe) niet op veld bij titelfeest van Club Brugge

Nicky Hayen kreeg een tweede keer geel tegen RSC Anderlecht en is geschorst voor de kampioenenmatch. © BELGA

Nicky Hayen en Brian Riemer, hoofdtrainers van titelkandidaten Club Brugge en RSC Anderlecht, mogen zondag na affluiten in principe niet het veld betreden. Hun schorsing van afgelopen weekend staat hen alleen aanwezigheid in de tribune en in de kleedkamers, na de wedstrijd, toe. Trainer Stijn Stijnen van Patro Eisden Maasmechelen kreeg eerder een uitgestelde schorsing voor zo’n inbreuk.

Zowel Hayen als Riemer liepen zondag in het Lotto Park in de kraker tussen RSCA en Club (0-1) tegen een schorsing aan. Er was geen beroep mogelijk, waardoor zij hun respectievelijke beslissende wedstrijd vanuit de tribune moeten volgen. Communicatie met de bank is niet toegestaan, een Match Delegate zal het doen en laten van beide coaches nauwlettend in het oog houden.

Na de wedstrijd mogen ze wel de catacomben in, naar de kleedkamers, maar de technische zone en het veld zelf zijn volgens het reglement verboden terrein. De disciplinaire instanties passen dat ook toe, zo ondervond Patro-coach Stijn Stijnen. Hij kreeg tijdens een wedstrijd eens rood, maar ging na affluiten weer het veld op. Dat kostte hem in beroep een wedstrijd schorsing met uitstel en 250 euro boete.

In het geval dat Hayen of Riemer zondag met hun team kampioen speelt, zouden zij het veld dus in de regel niet op mogen om te vieren met hun spelers. Of pas vanaf een bepaald moment, wanneer het ‘speelveld’ en ‘technische zone’ gewoon gras met witte lijnen geworden zijn. Er is alleszins geen bepaling over kampioenenfeesten.