Matchrapport Cercle Brugge: Ayase Ueda draagt met twee goals bij tot een derde winst op rij

Ayase Ueda was goed voor twee doelpunten. © Foto BELGA
Redactie KW

De zoveelste trainerswissel bij Cercle Brugge werpt opnieuw zijn vruchten af. Onder Miron Muslic was groen-zwart momenteel goed voor een twaalf op vijftien én er werd veelvuldig gescoord.

Of hoe sportief directeur Carlos Aviña nog maar eens zijn gelijk haalt. De Mexicaan beschouwt net als de trainer overigens de Japanner Ayase Ueda als een groot talent met een neus voor goals. En zie, hij zit nu aan vijf eenheden.

Majecki: 7.

Ging naar de goede kant bij de eerste penalty van Charleroi en hield zo zijn ploeg op 1-0. Het moet de Poolse international vertrouwen geven na de bakken kritiek die hij kreeg van onder andere de fans achter zijn doel.

Popovic: 6.

Goede prestatie van de Serviër. Ging wat ongelukkig in de baan van het schot liggen bij de eerste penalty. Kreeg de regenboogkleurige aanvoerdersband om de arm nadat Hotic werd vervagen.

Marcelin: 5.

Keerde na een match opnieuw in de ploeg. Een meerwaarde is hij vooralsnog niet achterin. Zorgde wel voor een assist en kopte een bal van aan de eigen doellijn weg.

Daland 7.

De Noor speelde opnieuw met drie centraal achterin een knappe wedstrijd. Hij voetbalde bij momenten goed in. Fysiek zat hij er op het laatste wel helemaal door. De twee vrije dagen kon hij goed kunnen gebruiken.

Somers 6.

Deed opnieuw veel loopwerk op de rechtervleugel. Gaf op zijn flank te veel vrijheid aan de tegenstander.

Da Silva Lopes: 7.

Onmisbaar op het middenveld. Speelde ook technisch een goede wedstrijd.

Francis: 5.

Niet echt bepaald een sleutelfiguur in het middenveld. Kreeg wel de voorkeur op Vanhoutte én Van der Bruggen.

Hotic: 5.

Was door het ontbreken van Vanhoutte en Van der Bruggen aanvoerder. Hij stond samen met Lopez Da Silva al het vaakst aan de aftrap, 14 keer. Maar het blijft wachten naar opnieuw een goede prestatie zoals onlangs in de Ghelamco Arena.

Deman: 7.

Deed opnieuw veel loopwerk langs de flank. Vooral offensief waardoor er voor de tegenstrever misschien te veel ruimte kwam. Werd dit seizoen bij zijn ploeg al acht keer vervangen en staat hiermee samen met Ueda aan kop.

Ueda: 7.

Man van de match. Speelde zijn beste wedstrijd tot nu toe en vond twee keer de weg naar de goal. De Japanner gaf een lesje in efficiëntie en is ondertussen topschutter bij groen-zwart met vijf goals.

Denkey: 6.

Blijft een dreiging voor de tegenstrever. Scoorde niet, maar zit nu toch aan vier doelpunten en vijf assists.

Wisselspelers:

Kehrer: 7.

De Duitser mocht na 69 minuten invallen voor Hotic. Technisch zeer goed aan de bal en strafte in het slot een defensieve fout bij Charleroi af met zijn eerste goal in de Jupiler Pro League.

Gboho: 7.

Viel gretig in en gaf samen met Kehrer het slot van de match enige kleur. Met een straffe goal en een bepalende rol bij het vierde doelpunt zette hij de eindscore op het bord.

Van der Bruggen:6.

Kwam in minuut 78 in de plaats van Da Silva Lopes en zag onder andere een schot van hem op de buitenkant van de paal.

Velkovski en Ravych: vielen te laat in voor een beoordeling.

(ACR/ Foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier