KVO wint competitieslot op Standard tijdens ‘Grote Vandendriessche Show’

Kevin Vandendriessche viert met zijn ploegmaats.© BELGA
Kevin Vandendriessche viert met zijn ploegmaats.© BELGA
Redactie KW

De Kustboys hebben met een prima gevoel het seizoen 2020-2021 afgesloten. In en tegen Standard Luik werd al bij al makkelijk gewonnen met een duidelijke 1-3. Man van de match was zonder twijfel Kevin Vandendriessche, die in grootse stijl afscheid nam van KVO na maar liefst zes seizoenen.

In de slotmatch van KV Oostende op bezoek bij Standard Luik stond niks meer op het spel, behalve eer. Beide ploegen waren al uitgeschakeld voor een Europees ticket. Toch wou KVO-coach Alexander Blessin met een goed gevoel de vakantie in. Voor de slotmatch kon hij niet rekenen op Capon (kuit), Hendry (schouder), Hjulsager (hamstring) en Sakala (ziek, geen corona). Gueye bleef om disciplinaire redenen uit de kern. Beloften Manuel Osifu en Mohamed Berte, die al enkele weken meetrainen met de A-kern, waren er voor het eerst bij. Kevin Vandendriessche speelde zijn 216de en laatste wedstrijd voor Oostende. Volgend jaar komt hij uit voor Kortrijk.

Na 5 minuten was het al bingo voor de Kustboys. Bataille speelt slim Bätzner aan, die met een subliem hakje uitgerekend Vandendriessche aanspeelt. De afscheidnemende middenvelder werkt keurig af oog in oog met Gillet. Maar nog voor het kwartier maakt Standard al gelijk. Siquet stuurt fraai Balikwisha in het straatje en de beloftevolle aanvaller prikt de gelijkmaker in de verste hoek. Op een vlijmscherpe counter georkestreerd door Bataille kreeg Ndicka een unieke kans om KVO meteen weer op voorsprong te komen, maar de rappe winger zag zijn poging gekeerd door Gilet. Een zeer aangename eerste helft om volgen: zowel Standard als KV Oostende wisten nog enkele aartsgevaarlijke mogelijkheden bij mekaar te spelen, enerzijds via Klauss, anderszijds met D’Haese. Bätzner had nog de grootste kans: weer op weg gezet door Bataille omspeelt de Duitser Gillet, maar Standard-verdediger Ngoy is nog nét op tijd terug om de bal te keren. KVO had in de eerste helft het betere spel – zonder twijfel.

 © BELGA
© BELGA

Bij het begin van de tweede helft een prima recuperatie van Theate, die meteen Vandendriessche op weg zet. Met buitenkant voet bedient hij Indy Boonen, die Gillet in zijn korte hoek verrast met een laag en hard schot binnenkant paal. Het leek wel de ‘Grote Kevin Vandendriessche Show’, want tien minuten later mocht hij aanleggen na een goeie pass van Thiam: de 1-3 verdwijnt in de bovenhoek. Wat een manier voor ‘Vdd’ om afscheid te nemen van KVO.

Het had zeker nog 1-4 kunnen worden – KVO was heer en meester. Bataille zag een mooie solo gestuit door Gillet, er waren ook nog enkele scherpe counters die Oostende beter had kunnen uitspelen. Kvasina stormde alleen op doel af, maar werd in extremis nog teruggehaald door Ngoy. En Standard? Och ja, zij plaatsten eens een schot op doel, maar de troepen van Mbaye Leye kwamen wel zéér bleekjes voor de dag. Hoogtepunt was nog de wissel van Vandendriessche, die na een bijzonder knappe wedstrijd werd afgelost door youngster Manuel Osifo. Letterlijk een generatiewissel.

 © BELGA
© BELGA

Zo sluit KV Oostende een bijzonder knap seizoen – en wisselvallige play-offs – met een goed gevoel af. Bovendien kwamen spelers als Ndicka en Boonen, die we bijna een heel seizoen niet gezien hadden, de laatste speeldagen boven water. Dat is alleen maar positief met het oog op het nieuwe seizoen, waarin KVO ongetwijfeld zal moeten bouwen aan een nieuw elftal. Het vertrek van Vandendriessche en Sakala moet worden opgevangen, achter de namen van Capon, Hjulsager, Hendry en Bataille staan ook vraagtekens. (TVA)

Goals: 6’ Vandendriessche (0-1), 13’ M.A. Balikwisha (1-1), 50’ Boonen (1-2), 61’ Vandendriessche (1-3)

Geel: Klauss, Thiam, Laifis

Standard: Gillet, Siquet (82’ Pavlovic), Ngoy, Laifis, Gavory, Shamir (82’ Jans), Delferriere (W. Balikwisha), M.A. Balikwisha, Tapsoba, Klauss, Calut (59’ Vanheusden)(bank: Vanheusden, Dusenne, W. Balikwisha, Fai, Jans, Pavlovic, Epolo)

KV Oostende: Hubert, Theate, Jäkel, Bataille, D’Haese (46’ Tanghe), D’Arpino (71’ Marquet), Vandendriessche (86’ Osifo), Bätzner (56’ Thiam), Ndicka, Boonen (86’ Patoulidis), Kvasina (Castro, Berte, Osifo, Thiam, Patoulidis

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.