KVO verliest spektakelstuk in Mechelen met 5-3

© Belga
© Belga
Redactie KW

KV Oostende heeft nagelaten een uitstekende zaak te doen in de strijd voor Europees voetbal. De Kustboys gaven een 0-2 voorsprong en 3-3 gelijkspel uit handen tegen een uitgekookt KV Mechelen. Eindstand: 5-3. Alweer een spektakelstuk dus waarin KVO betrokken is, maar nu staan ze aan de verkeerde kant van de uitslag.

Coach Alexander Blessin kon alsnog rekenen op Jack Hendry. De Schotse verdediger overleefde vorige week een aanslag van Mehdi Carcela. Brecht Capon viel in extremis uit. Mechelen moest winnen wou het nog kans maken op groepswinst. Makkelijker gezegd dan gedaan, want de Kakkers werden door KVO in het reguliere seizoen twee keer geklopt.

Na nog geen vier minuten ontsnapte KVO al aan een achterstand. Druijf kon alleen op Hubert af en wipte de bal netjes over de keeper, maar de Nederlandse spits liep enkele tientallen centimeters buitenspel. Het signaal voor KVO om wakker te schieten, de Kustboys probeerden de match in handen te nemen – onder meer Robbie D’Haese keek niet op een sprintje meer of minder.

Dat resulteerde in een doelpunt op het kwartier. D’Haese zet Schoofs onder druk, diens pass naar opzij wordt afgeblokt en belandt zowaar in de zestien van Mechelen waar Sakala kan aannemen, draaien en knallen: 0-1. De Zambiaan verhuist eind dit seizoen naar het Schotse Rangers FC, maar wil duidelijk in schoonheid afscheid nemen. Onder regie van een prima driehoek Hjulsager – D’Arpino – Bätzner kwam de meeste dreiging ook daarna van Oostende. Dat resulteerde in een verdiende 0-2 toen Theate een corner van D’Arpino in doel kopte.

Geen strafschop

Maar in een mum van tijd gaf KVO een comfortabele voorsprong te grabbel. Eerst legt Druijf een lange bal panklaar voor Storm, die door de benen van Hendry en Hubert de 1-2 lukte. En Malinois stoomde door. Wederom zet Druijf zich door op de flank en met een uitstekende voorzet vindt hij Mrabti, die Hubert in z’n korte hoek pakt. Plots kwam Oostende er helemaal niet meer aan te pas en mocht het van geluk spreken dat de 3-2 van Hairemans voor buitenspel werd afgekeurd. Anderzijds: in het slot waren er nog kansen voor Sakala en Kvasina. Plezant partijtje voor de neutrale voetbalfan.

Blessin was – terecht – not amused en pakte tijdens de rust uit met een gepeperde peptalk óp het veld. Toch was het Mechelen dat het meest energiek aan de tweede helft begon. Druijf zag eerst een poging gestuit door Hubert, vrijwel meteen erna ging Storm over het been van Hjulsager neer in de zestien. De bal lag al op de stip, maar op aanraden van de VAR keerde ref Bram Van Driessche zijn beslissing om. Geen penalty en geel voor Storm voor een schwalbe. Een paar tellen later scoorde diezelfde Storm dan tóch: diepe bal van Schoofs op de kwieke winger, hij kapt Tanghe uit en klopt Hubert met een plaatsbal. KVO helemaal kopje onder.

Oostende moest uit een compleet ander vaatje tappen en ging, door de inbreng van Boonen, met vier achterin spelen. Veel kansen leverde dat echter niet op. Sterker nog: Storm bleef een gesel voor de Oostendse defensie, KVM bleef drukken en drukken. De 4-2 was eerder in de maak dan de 3-3. En dan – we rekenden er al niet meer op – pakte KVO uit met een scherpe tegenprik. Sakala drijft de bal op, speelt de meegekomen Hjulsager aan en die ramt de bal vanuit een vlijmscherpe hoek in het dak van het doel. Een schitterend doelpunt, naar het beeld van zijn seizoen.

Nog was het niet gedaan: de Mechelse belegering bleef duren. Vanlerberghe nam een afvallende bal op de slof en die verdween door een bos van benen en dóór de benen van Hubert (de tweede keer vanmiddag) in doel. De veer bij KVO was gebroken, in blessuretijd speelden Kaya en De Camargo het helemaal uit. Na de 6-2 winst tegen Standard thuis, incasseert Oostende nu 5 goals op verplaatsing. En zo komen alle ploegen in Play-of 2 op een zakdoek van elkaar.

(TVA)

Goals : 15’ Sakala (0-1), 30’ Theate (0-2), 34’ Storm (1-2), 38’ Mrabti (2-2), 66’ Storm (3-2), 80’ Hjulsager (3-3), 84’ Vanlerberghe (4-3), 92’ De Camargo (5-3)

Geel : Vranckx, Bataille, Theate, Storm

KV Mechelen: Thoelen, Walsh, Peyre, Vanlerberghe, Bijker, Vranckx, Schoofs, Hairemans, Mrabti (91’ Kaya), Storm (85’ Shved), Druijf (87’ De Camargo) (bank: Bateau, Kaya, De Camargo, Voet, Wernersson, Valkenaers, Kabore, Wenssens, Shved, Defour)

KV Oostende: Hubert, Theate, Hendry (72’ Boonen), Tanghe (72’ Jäkel), D’Haese, Bataille (85’ Ndicka), Hjulsager (85’ Thiam), D’Arpino, Bätzner (60’ Vandendriessche), Kvasina, Sakala (bank: Castro, Vandendriessche, Jäkel, Thiam, Ndicka, Boonen, Gueye)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.