KVO slikt in absolute slotseconde gelijkmaker tegen Standard

© Belga
© Belga

KV Oostende is op een zucht van de vierde plaats geeïndigd. Tegen Standard stond het tot minuut 94 op voorsprong, maar dat was buiten de taaie Luikenaars gerekend. Eindstand: 2-2. Ondanks een sterke collectieve prestatie toch een bittere pil voor een strijdend Oostende.

Derde topper op een rij voor KV Oostende. Na Club Brugge (2-1-verlies) en Antwerp (1-2-winst) kwam Standard op bezoek, toch wel de ploeg in vorm met vier overwinningen op een rij. Oostendecoach Alexander Blessin zag Hubert, Theate en Capon uit corona terugkeren, McGeehan was weer fit. Maar alleen keeper Guillaume Hubert begon in de basis. Bij Standard zette Mbaye Leye onder anderen Amallah, Lestienne, Gavory en Raskin op de bank.

Na een interessante studiefase was het na nog geen tien minuten bingo. Jelle Bataille met een haast wonderlijke sprint vanop de eigen helft tot aan de zestien van Standard, waar Sakala ongeveer ter hoogte van de penaltystip tussen vijf Rouches kon binnenschuiven. Klassegoal van KVO. Mooi gebaar na de goal trouwens, toen Sakala en Gueye het truitje van spitsbroeder Sindrit Guri omhoog hielden. De aanvaller moest eerder vandaag opnieuw onder het mes door een lichte voetbreuk.

Droge knal Sakala

De match ging aangenaam op en af met momentjes aan weerszijden. Noemenswaardig was een droge knal van Sakala over doel, aan de andere kant kwam Tanghe goed tussen om Standard het scoren te beletten. Voor de koffiepauze ontsnapte Oostende pas écht, toen geen enkele Luikenaar zijn voet tegen een harde voorzet van Cimirot kon zetten. Even later zoefde een schot van Bastien niet al te ver over. Makthar Gueye dwong Bodart dan weer met een lage, harde knal tot een prima save in de verste hoek.

Mbaye Leye greep in bij de rust met twee wissels en dat rendeerde meteen. Amallah kon vrij aanleggen, Hubert kon diens schot nog pareren, maar Baliksiwha scoorde in de rebound. Meteen een koude douche voor KVO en een te makkelijke 1-1.

De Kustboys reageerden bijna meteen met een schot van Hjulsager in het zijnet. De trend van de eerste helft zette zich ook in de tweede periode door met aangenaam spel op en af. Na het uur: vlam van Siquet, Hubert pareert met de voeten. Net op het moment dat Standard een goeie periode kende, ging Cimirot als laatste man onder de bal door en kon Sakala zijn tweede van avond en z’n elfde van het seizoen scoren: 2-1.

Olympische corner

Oostende tankte vertrouwen. De ingevallen Kvasina kopte bijna raak, D’Arpino scoorde bijna met een olympische corner. Standaard haalde alles uit de kast: na 70 minuten had coach Leye al z’n vijf wissels opgebruikt. Het slot kondigde zich dan ook spannend aan.

In een en dezelfde minuut claimde Standard een strafschop na een trekfout, meteen erna zag Sakala zijn schot voorlangs gaan. ’t Was nog niet gedaan: Amallah krulde over en naast, een gevaarlijk voorzet van Balikwisha ging aan iedereen voorbij, Dusenne kopte nog in het zijnet. En in de absolute slotfase was er nog geharrewar na een vrije trap op de rand van de zestien.

KVO klampte zich vast aan de drie punten, maar moest alsnog de gelijkmaker slikken in de absolute slotseconde van de blessuretijd, toen Bokadi scoorde, een erg bittere pil. Ondanks een goede collectieve prestatie blijft Oostende in de top zes staan met 36 punten. Het behoud, toch het primaire doel, moet met 14 punten voorsprong op de zeventiende, Cercle Brugge, toch binnen zijn. Zondagmiddag wacht een tripje naar Zulte Waregem. (TVA)

Goals: 8’ Sakala (1-0), 47’ Balikwisha (1-1), 64’ Sakala (2-1), 90+4’ Bokadi (2-2)

Geel: Hubert, Hjulsager

KV Oostende: Hubert, Tanghe, Hendry, Jäkel, Bataille, Skulason, D’Arpino (73’ Marquet), Bätzner (80’ McGeehan), Hjulsager, Gueye (66’ Kvasina), Sakala (80’ D’Haese) (bank: Castro, Theate, Marquet, Boonen, McGeehan, Kvasina, D’Haese)

Standard: Bodart, Dusenne, Cimirot (70’ Raskin), Carcela (61’ Lestienne), Muleka (46’ Klauss), Bokadi, Tapsoba (46’ Amallah), Bastien, Balikwisha, Laifis (61’ Gavory), Siquet (Henkinet, Klauss, Amallah, Lestienne, Gavory, Raskin, Pavlovic)