KVO presenteert nieuwe shirts en hoofdsponsor in spectaculaire oefenmatch tegen Zwevezele

© RUDY DECLERCK

KV Oostende heeft in een oefenduel tegen KSKV Zwevezele de nieuwe wedstrijdshirts en hoofdsponsor voorgesteld. De match zelf verliep spectaculair en werd gekruid met een karrenvracht aan doelpunten.

De club heeft een overeenkomst met het Casino Oostende voor de komende vier jaar als hoofdsponsor, die prominent op de truitjes zal pronken. “Deze samenwerking is het toonbeeld van lokale verankering”, zegt COO Thorsten Theys. “De jarenlange samenwerking duidt op een wederzijds respect en vertrouwen.” Ook gewezen voorzitter Peter Callant keert terug als shirtsponsor met zijn ‘Callant Verzekeringen’.

KVO zal volgend seizoen opnieuw in rode truitjes spelen. De verschillen met vorig seizoen zitten hem in enkele details. Kipsta, het huismerk van Decathlon, blijft de kledingsponsor. De nieuwe shirts werden een eerste keer gebruikt in de oefenmatch in en tegen KSKV Zwevezele, actief in tweede nationale. Ze leken geluk te brengen, want Kvasina zette KVO na paar minuutjes op voorsprong. In nog altijd maar het openingskwartier keerde Zwevezele de situatie helemaal om. Zelfs na de 2-2 van alweer Kvasina wist KSKV wederom op voorsprong te komen. Een mooie lob en penalty deden Oostende alsnog met een voorsprong naar de kleedkamer trekken. Het had anders kunnen lopen, ware het niet dat Hubert knap een Zwevezeelse strafschop pakte.

Jack Hendry definitief naar KVO

In de tweede helft onderging de thuisploeg de wet van de sterkste, waar ex-KVO-speler Niels Coussement speelt alsook Niels Bataille, de broer van ex-KVO-speler Jelle Bataille. Zwevezele had door de coronacrisis dan absoluut geen matchritme, KVO draaide in de tweede helft ook gewoon een flink stuk beter.

Verder raakte ook bekend dat de Schotse international Jack Hendry nu definitief door KVO werd overgenomen van Celtic Glasgow. Hendry heeft nu een contract tot 2024 aan de kust, maar er is nog altijd een kans dat hij deze zomer de club verlaat.

KV Oostende: (eerste helft) Hubert, Tanghe, Theate, D’Haese, Geschwill, Osifo, Berte, McGeehan, Ndicka, Kvasina, Boonen; (tweede helft) Trautner, Capon, Jäkel, Medley, Geschwill, D’Arpino, Patoulidis, McGeehan (Bätzner), Ndicka, Berte, Stiers

Goals: Kvasina 0-1, Braem 1-1, Bochet 2-1, Kvasina 2-2, Braem 3-2, Berte 3-3, Kvasina 3-4, Ndicka 3-5, Stiers 3-6, Bätzner 3-7, Stiers 3-8, Medley 3-9.