KVO mag blij zijn met punt op bezoek bij STVV

© BELGA
Redactie KW

Het treffen tussen Sint-Truiden en KV Oostende was (voorlopig) één van de slechtste voetbalpartijen van dit seizoen. Vooral het spel bij de kustploeg was niet om aan te zien, terwijl STVV het meest aanspraak mocht maken op een overwinning. Met een 1-1 komt KVO nog goed weg in Limburg en blijft zo in de buik van het klassement.

Het moest een interessant duel worden tussen twee middenmotors. Zowel STVV als KVO hadden precies evenveel punten, exact evenveel gewonnen en verloren matchen (telkens vier), en elk een gelijkspel. Verder toch wat blessurezorgen bij de Kustboys. Anton Tanghe moest afhaken met een spierscheurtje, Steven Fortes niet helemaal fit. Daardoor mocht Zech Medley nog eens tarten. Op de bank zaten met Coninckx en Wylin twee beloften. Overigens, het laatste Oostendse doelpunt in Sint-Truiden dateert al van april 2018, toen Zivkovic scoorde in een 4-1-nederlaag. Sint-Truiden verloor evenwel z’n laatste drie thuismatchen, tegen Zulte-Waregem, Kortrijk en Genk.

Behoorlijk enerverende eerste helft van bij beide elftallen, met veel voorzetten zonder eindstation, matige passes, nauwelijks combinaties en vooral veel overtredingen. Niet eens halverwege het eerste bedrijf vielen er al drie gele kaarten te noteren. Voor een eerste kans moeten we al doorspoelen naar minuut 17, wanneer STVV de bal achteraan niet wist weg te werken, maar Makhtar Gueye z’n schot niet kon kadreren.

Het leek een schoppartij te worden, maar Hubert moest zich plots onderscheiden op een doorbraak van Konaté. Een daaropvolgende wereldgoal van De Ridder –een omhaal in de winkelhaak– werd afgekeurd voor buitenspel. Aan de overkant dé kans voor KVO: Capon trekt een afvallende bal voor doel, waar een alleenstaande Ambrose lijkt te schrikken van de ruimte en z’n schot mist.

© BELGA

Sint-Truiden begon het best aan de tweede helft met twee keer Hashioka, die eerst in het zijnet mikte en daarna voorlangs. Maar het schudde KVO niet wakker – integendeel. Na te makkelijk balverlies op het middenveld wist Suzuki Medley af te houden. Hubert pareerde nog diens schot, maar in de rebound kon Hara moederziel alleen de bal in een leeg doel leggen.

Oostende kwam maar niet in z’n spel en dan weet je dat het van een stilstaande fase moet komen. Vrije trap D’Arpino in het pak, Medley wint het kopbalduel, maar het is Makhtar Gueye die op zijn beurt overhoeks de tweede bal binnenkopt. Opluchting op de Oostendse bank.

© BELGA

Al was het meteen erna weer puffen geblazen: een voorzet van Cacace belandde pardoes voor de voeten van Hara – die alweer helemaal alleen in de zestien stond – maar Hubert en de paal hielden de Limburgse Kanaries van een nieuwe voorsprong. ’t Was het begin van een fase waarin STVV de Oostendenaars echt vastpinden met een paar gevaarlijke crosses en hete standjes in de zestien. Op een zeldzame tegenaanval kwamen zowel Ambrose als Gueye een teenlengte tekort om een voorzet van Rocha binnen te werken.

Alsof KVO nog niet genoeg blessures telt, viel ook Brecht Capon nog eens uit – en coach Alexander Blessin heeft al een beperkte kern. Daardoor mocht 18-jarige beloftespeler Siebe Wylin z’n debuut maken. Een lichtpuntje in een voorts zeer matige pot voetbal, vooral van de kant van Oostende. Sint-Truiden was gewoonweg de betere ploeg in de tweede helft en na nog een aardige kans voor Suzuki mag de kustploeg content zijn met een puntje. Na de interlandbreak moet KVO het seizoen kleur zien te geven tegen Cercle en Kortrijk. (TVA)

Goals: 51’ Hara (1-0), 56’ Gueye (1-1)

Geel: Jäkel, Cacace, Durkin

Sint-Truiden: Schmidt, Hashioka, Konate, Teixeira, Bauer, Leistner, Cacace, Durkin (59’ Reitz), De Ridder (59’ Brüls), Hara, Suzuki (bank: Steppe, Reitz, Koita, Hayashi, Janssens, Balongo, Brüls)

KV Oostende: Hubert, Jäkel, Medley, Ndicka, Capon (79’ Wylin), D’Arpino, Amade, Bätzner (72’ Patoulidis), Rocha, Gueye, Ambrose (72’ Kvasina) (bank: Schelfhout, Patoulidis, Wylin, Coninckx, Koziello, Kvasina, Atanga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.