KVK levert vier internationals af

Trent Sainsbury. (foto belga)
Redactie KW

KV Kortrijk zag na het 1-1-gelijkspel tegen Beerschot vier spelers het Guldensporenstadion even verlaten voor internationale verplichtingen. Trent Sainsbury, Faïz Selemani, Ante Palaversa en Muhammed Badamosi vertoeven in het buitenland.

Tijdens de vorige interlandbreak bleef Faïz Selemani gewoon in West-Vlaanderen. De Comoren organiseerden een oefenkamp in Tunesië, maar door Covid-19 ging dat niet door. Deze keer worden er vriendschappelijke duels afgewerkt.

De nationale ploeg van Selemani bereidt zich voor op de Afrika Cup in januari en het zijn de laatste matchen in de aanloop daar naartoe. De sterkhouder van KVK vertrok richting Turkije, waar hij met de nationale selectie zal voetballen tegen Palestina en Sierra Leone. De Comoren nemen voor het eerst deel aan de Afrika Cup.

Muhammed Badamosi kon zich nog niet doorzetten bij KV Kortrijk, maar dat weerhield de Gambiaanse bondscoach niet om de aanvaller te selecteren voor de nationale ploeg. Badamosi werkt één oefenwedstrijd af. Hij reisde naar Abu Dhabi waar zijn team het opneemt in een vriendschappelijk duel tegen Nieuws-Zeeland. Ook Gambia plaatste zich voor de Afrika Cup en neemt voor het eerst deel aan het toernooi.

Belangrijk tweeluik

Trent Sainsbury keerde terug naar zijn thuisland Australië. De centrale verdediger werkt twee wedstrijden af in de strijd voor een ticket voor het WK. De eerste match is tegen Saudi-Arabië, de leider in de groep. Australië volgt op drie punten.

De tweede wedstrijd is er eentje tegen China. Daarvoor moet Sainsbury de oversteek maken naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar die partij wordt afgewerkt. Na het onverwachte verlies tegen Japan is de eerste van deze twee matchen heel belangrijk voor The Socceroos.

Tot slot is er nog Ante Palaversa. De middenvelder komt uit voor de U21 van Kroatië. Hij zal twee matchen afwerken in de kwalificaties voor het EK U21. Eerst nemen de Kroaten het op tegen Estland. Daarna volgt een partij tegen Oostenrijk. De ploeg van Palaversa stond voor aanvang van deze wedstrijden eerste in hun groep, met drie punten meer dan Noorwegen en Oostenrijk. Voor KV Kortrijk is het toch altijd een beetje hopen dat hun spelers heelhuids en zonder blessures terugkeren naar de club. Selemani, Palaversa en Sainsbury zijn immers sterkhouders bij de Kerels. Die zal men goed kunnen gebruiken voor de eerstvolgende match in de competitie, op bezoek bij Anderlecht. (Jochen Coorevits)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.