KV Oostende strikt Duitser Alfons Amade, “maar ons werk is nog niet af”

© (Foto KV Oostende)
Redactie KW

KV Oostende heeft zich versterkt met de Duitse middenvelder Alfons Amade. De 21-jarige jeugdinternational werd opgeleid bij Hoffenheim in de Bundesliga. Hij tekende voor drie jaar. De club werkt nog aan minstens drie inkomende transfers.

Amade moet voor meer ademruimte zorgen op het middenveld. Vorig seizoen mocht hij bij Hoffenheim invallen in de Europa League-wedstrijd tegen AA Gent, waarin de Duitsers met 4-1 te sterk waren.

Na Zech Medley (Arsenal) en Kenny Rocha (Nancy) is Amade de derde zomertransfer bij de Kustboys. Toch is het werk nog niet af, zo vertellen executive president Gauthier Ganaye en coach Alexander Blessin. “De transfermarkt zit nog vrij goed op slot, zo hoor ik bij zowel Belgische als Duitse clubs”, zegt Blessin. “Een mogelijk vertrek van Arthur Theate vangen we op met de komst van Medley. Kenny Rocha moet de vervanger worden van Andrew Hjulsager. Kenny legt veel honger aan de dag, wil scoren en kan een actie maken. Op rechts staan Brecht Capon en Robbie D’Haese klaar om Jelle Bataille (naar Antwerp, red.) te vervangen.”

“We zoeken nog versterking op de linkerflank. Momenteel hebben we daar alleen Theo Ndicka, terwijl ik graag voor elke positie een dubbele bezetting tel”, vervolgt Blessin. Verder is een extra doelman niet uitgesloten, al ligt de focus nu op veldspelers. “We bekijken ook twee spitsendossiers om Fashion Sakala (naar Rangers, red.) te vervangen. Natuurlijk wil iedereen graag een complete kern zien bij het begin van de voorbereiding, maar de transfer window is op dit moment nogal speciaal. Een eventueel vertrek van Theate is niet nodig om andere transfers te kunnen afronden. We werken hard om de juiste, hongerige talenten te strikken – specialletjes zoals Arthur Theate destijds, bijvoorbeeld –, daar heb je tijd en soms wat geluk voor nodig”, zegt de coach. (TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten