Kortrijk speelt in Eupen voor de vierde keer op rij gelijk

Kristof D'Haene en Kevin Vandendriessche zorgden voor de Kortrijkse goals. © BELGA

Op de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League hebben Eupen en Kortrijk de punten gedeeld na een 2-2 gelijkspel. Voor KV Kortrijk was het al het vierde gelijkspel op rij.

De wedstrijd tussen Eupen en Kortrijk barstte helemaal los met drie goals tussen de 15e en de 20e minuut. Julien Ngoy (15′) schonk de thuisploeg de leiding, alvorens Kristof D’Haene (17′) razendsnel de bordjes weer in evenwicht hing. De Kortrijkzanen konden niet lang genieten van de gelijkmaker nadat Stef Peeters (20′) de Panda’s een tweede keer op voorsprong schoot.

Spektakel

De openingsminuten van de tweede helft am Kehrweg stonden bol van het spektakel. Eerst veroorzaakte de Eupense goalie Abdul Nurudeen een knullige strafschop, maar hij maakte zijn fout goed door de poging van Faïz Selemani uit doel te houden. In de daaropvolgende hoekschop kopte Kevin Vandendriessche (47′) de gelijkmaker alsnog tegen de netten. Nadien werd niet meer gescoord, ook niet in een prangend slot.