Japanner Naomichi Ueda van Cercle naar Frankrijk

Naomichi Ueda gaat zijn voetbalgeluk in Frankrijk beproeven.© ACR
Naomichi Ueda gaat zijn voetbalgeluk in Frankrijk beproeven.© ACR
Redactie KW

De centrale verdediger Naomichi Ueda doet het einde van het seizoen niet uit bij groen-zwart en wordt uitgeleend aan het Franse Nimes, staartploeg in de Ligue 1.

De 28-jarige Naomichi Ueda kwam in 2018 naar Brugge en speelde als een rechtsvoetige centrale verdediger bij Cercle 55 matchen, zij het met veel ups en downs. Onder huidig trainer Paul Clement kreeg hij dit seizoen maar weinig een kans en speelde hij in totaal acht wedstrijden mee.

Ueda werd tot nu toe dertien keer geselecteerd voor de Japanse nationale ploeg en maakte deel uit van de groep op de wereldbeker in 2018 die door de Rode Duivels werd uitgeschakeld met 2-3, maar speelde op dat tornooi geen minuut.

Bij Cercle heeft hij nog een contract tot en met 2022. Nu gaat hij tot eind dit seizoen bij Nimes aan de slag dat tevens een aankoopoptie heeft op de speler.

Nimes staat in de Franse hoogste klasse derde laatste, met twee ploegen die volgen: Dijon met ex-Cerclespeler Jonathan Panzo en Lorient als laatste met gewezen keeper Paul Nardi in de rangen. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier