Hugo Siquet speelt ook volgend seizoen voor Cercle Brugge

© ACR
Redactie KW

De Belgische belofteninternational wordt voor één extra seizoen geleend van Freiburg. De 20-jarige rechtsachter werd in januari reeds geleend van de Duitse club en was in veertien competitiewedstrijden goed voor twee goals en twee assists.

Hugo Siquet is geboren in Marche-en-Famenne en groeide op in Petit-Han, een dorp aan de oevers van de Ourthe, niet ver van Durbuy. Hij sloot zich op jonge leeftijd aan bij Standard en doorliep op de Académie Robert Louis-Dreyfus de jeugdreeksen waar hij op verschillende posities voetbalde. Dit onder toeziend oog van zijn ouders, die af en toe de familiebanden aanspraken voor een goede raad, zoals ook zijn peter Thierry Siquet, als een neef van Hugo’s vader en gewezen voetballer van onder andere Cercle Brugge. Hij is nu coach van de nationale U19 en speelde destijds vanaf 1991 voor zes jaar met zeer veel liefde voor groen-zwart.

Wanneer hij zijn middelbare school had afgewerkt, tekende Hugo Siquet een profcontract bij Standard. Gaandeweg maakte hij er deel uit van de toekomstplannen. Toen Mbaye Leye hoofdcoach werd kreeg hij meteen een basisplaats in de thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren. Siquet brak helemaal door en was vooral gekend om zijn rushes op rechts en vooral zijn uitstekende voorzet. Begin december 2021 maakte Standard, dat het financieel moeilijk had, bekend dat Siquet vanaf januari 2022 voor SC Freiburg in de Duitse Bundesliga zou uitkomen. Freiburg betaalde tussen de 4 en 5 miljoen, maar de Belg kwam er niet veel aan spelen toe en koos in januari van dit jaar voor Cercle waar hij zich wel liet opmerken. Hij ziet zijn periode nu verlengd worden en zal dus ook volgend seizoen de kleuren van groen-zwart verdedigen.

Jacky Mathijssen nam Siquet vrijdag op in zijn 23-koppige selectie voor het EK voor beloften in Georgië en Roemenië (21 juni – 8 juli). Ook Olivier Deman werd als tweede speler van Cercle geselecteerd. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier