https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Genk legt druk opnieuw bij Club

Genk won vlot van Antwerp en legt de druk opnieuw bij Club Brugge.© BELGA/JOHAN EYCKENS
Genk won vlot van Antwerp en legt de druk opnieuw bij Club Brugge.© BELGA/JOHAN EYCKENS
Redactie KW

Club Brugge zal zijn 17de titel zelf op het veld moeten afdwingen. Racing Genk was namelijk heer en meester tegen een ondermaats Antwerp. De Limburgers wonnen met overtuigende 4-0-cijfers en zetten bij deze het mes op de keel bij Club, dat donderdag in het Lotto Park Anderlecht partij geeft. Een punt volstaat voor blauw-zwart. De Brugse politie verwacht alvast weinig probleem donderdagavond als Club de titel pakt.

Coach Clement had op voorhand aangekondigd dat hij de tussenstand in Genk-Antwerp niet ging volgen. Hij sprak van meerdere scenario’s waar hij toch geen vat op had. Het scenario zag er nochtans eventjes niet slecht uit. Genk schoot furieus uit de startblokken en zette Antwerp al snel met de rug tegen de muur. Toen het openingskwartier niet meteen een goal opleverde, zag je de spanning toenemen bij de Genkse spelers.

Hattrick Thorstvedt

Net voor rust opende Thorstvedt de score en toen nam het vertrouwen zienderogen toe. In de tweede helft was het kwaliteitsverschil heel erg duidelijk. Genk zweefde op een wolk terwijl Antwerp het gemis van een aantal basisspelers moeilijk kon verbloemen.

Niet Onuachu maar Thorstvedt was de schutter van dienst en dreef de score op tot 3-0 met een hattrick. Coach van den Brom genoot aan de zijkant en legde de bal weer in het kamp van blauw-zwart. Wat later kwam zelfs de 4-0 op het bord na een treffer van Dessers.

Club Brugge moet dus donderdagavond zelf voluit aan de bak. Stiekem hadden de West-Vlamingen wellicht gehoopt op een hulplijn uit Antwerp. Coach Clement wenste Vercauteren zondag na afloop gigantisch veel succes toe. Het mocht echter niet baten want met een overduidelijke 4-0 toonde Genk dat de Limburgers nog steeds volop mikken op de landstitel.

Niet verliezen

Benieuwd of die 4-0 de Bruggespelers geen mentale opdoffer zal bezorgen net voor de levensbelangrijke confrontatie op het veld van aartsrivaal Anderlecht. De opdracht voor Club is duidelijk, niet verliezen in Brussel.

Indien die nederlaag toch moest volgen, wacht ongetwijfeld nog een nagelbijtende slotpartij zondag tegen Racing Genk. Wie had dit scenario bij aanvang van de play-offs durven voorspellen? Club zal het moeten rooien zonder Bas Dost, die verrassend op de bank zit. Hans Vanaken staat wel in de basis.

Politie waakzaam

De politie van Brugge verwacht donderdagavond overigens weinig problemen als Club Brugge kampioen speelt. Dat zegt woordvoerster Lien Depoorter. Aangezien de match pas laat op de avond wordt gespeeld in Anderlecht, verwacht de politie niet meteen problemen in Brugge. Wel blijven de politiediensten waakzaam.

Op de Plaste in Sint-Andries was een 50-tal Clubsupporters komen opdagen. Zij konden op een tv-scherm de match volgen.© JV
Op de Plaste in Sint-Andries was een 50-tal Clubsupporters komen opdagen. Zij konden op een tv-scherm de match volgen.© JV

“Donderdagavond verwachten we weinig problemen want er valt niets te beleven in en rond het stadion”, zegt woordvoerster Lien Depoorter. De match tegen Anderlecht gaat pas om 21 uur van start en de horecaterrassen moeten een uur later al dicht. De Brugse politie blijft wel waakzaam.

Zondag wordt wel wat volk verwacht in de buurt van het stadion. Club Brugge plant namelijk een korte spelershulde na de match indien de ploeg kampioen wordt. “Aanwezigen moeten nog steeds een mondmasker dragen en afstand houden. Daar zullen we ook streng op toezien. De terrassen en handelszaken daar gaan op een bepaald uur in de namiddag ook dicht”, aldus Depoorter. (JT/Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten