Dankzij trainer Mbaye Leye toch nog geslaagde supportersavond in De Sportduif

Groepsfoto met trainer Mbaye Leye, supporters en bestuursleden van de supportersv-club Essevee in café De Sportduif in Anzegem. © GV
Gerda Verbeke

De tweede supportersavond van Essevee Zulte Waregem in café De Sportduif afgelopen dinsdag werd dankzij de aanwezigheid van trainer Mbaye Leye toch nog een mooie avond voor de Esseveesupporters. “Na alle commotie van vandaag ben ik fier om te zeggen dat het voltallige bestuur van Essevee alsook onze trainer hun verantwoordelijkheid hebben genomen om van onze supportersavond nog iets te maken. Een grote merci hiervoor! Ik ben trots om boer te zijn”, schreef bestuurslid supportersclub Essevee Davy Demets op zijn persoonlijke Facebookpagina.

Last minute werd dinsdagochtend telefonisch gemeld dat er geen voetballers zouden opdagen. Normaal zijn er vier supportersavonden per seizoen en wat de tweede avond van de reeks moest worden, leek uit te draaien op een gigantische sisser. Met grote schaamte liet Demets weten via zijn Facebookpagina dat hij moest meedelen dat de avond niet kon doorgaan zoals gepland. Trainer Mbaye Leye had zijn spelers een dagje verlof gegeven wat de aanleiding was om dan ’s avonds op de supportersavond in Anzegem ook niet op te dagen. “Als supportersclub voelden we ons hierdoor volledig belachelijk gemaakt”, aldus Demets. “Ploeg naar mijn hart, maar jammer van het amateuristisch management en bestuur van onze ploeg. Na heel wat heisa en miscommunicatie, werd het duidelijk dat het bestuur en de trainer van Essevee toch hun verantwoordelijkheid opnamen. Na een gesprek ’s middags werd er beslist dat Mbaye Leye himself het misverstand ging komen uitleggen. Ik benadrukte ook nogmaals op sociale media dat iedereen welkom was in De Sportduif.”

Respect

Ook wat duiding gegeven bij de opstelling van de voorbije wedstrijd met als voornaamste punt dat de spelers met blessures gespaard bleven omwille van de komende thuiswedstrijd tegen Oostende. De jongens konden ook alle steun van de supporters gebruiken, benadrukte de trainer. “Oostende staat momenteel laatste in de rangschikking van de Jupiler Pro League waaraan achttien ploegen deelnemen”, zegt woordvoerder Essevee Sciandri Jacques. “Wij staan momenteel de derde laatste en voor het verdere verloop van het seizoen is deze wedstrijd belangrijk, zeker ook voor Oostende.”

“Ik heb heel veel respect voor de aanhang van Zulte Waregem, waar ik zelf nog speler was”, aldus trainer Mbaye Leye met roots in Senegal (40). “Ik vond het belangrijk om hier vanavond aanwezig te zijn omdat de supporters een heel belangrijk onderdeel zijn van de club. Zij zijn ons trouw en daarom wilde ik de club vertegenwoordigen. Met iedere supporter die dat wil, ga ik met plezier op de foto.”

Alle aanwezigen kregen twee drankbonnetjes van Essevee om de frustraties te verdrinken en te klinken op de toekomst van Essevee.

Unaniem tevreden

De supporters reageerden unaniem tevreden over de inspanningen van trainer Mbaye Leye.

“Ik vind het jammer dat het zo gelopen is”, zegt bestuurslid supportersclub De Sportduif Lore Vanoverbeke (29) die al sinds haar achttiende de wedstrijden bijwoont voor de sfeer en sinds vier jaar bestuurslid is. “Alleszins heb ik het heel erg geapprecieerd dat de betrokkenen hun verantwoordelijkheid namen. Als bestuur zaten we heel verveeld met de situatie, maar goed, de volgende keer zal het dubbel en dik feest zijn op de supportersavond. We hebben alle vertrouwen in de club.”

Rino Himpe vult aan dat hij het een lovenswaardig initiatief van club vindt. “Het werd toch nog een mooie avond met goede vibes en een hartelijke ontvangst”, aldus Himpe. “De afwezigen hadden ongelijk.”

“Ik bewonder het respect dat trainer Mbaye Leye heeft voor de supporters, voor de club en voor dit initiatief”, aldus Vallery Declercq (45). “Dat hij hier zelf de hele avond doorbrengt om ervoor te zorgen dat het toch een succes werd voor de supporters, vind ik heel typerend voor hem.” Supporter Essevee Zulte-Waregem, Ann-Sophie Vanderghinste (25) sluit zich hierbij aan en vertelt dat ze de ploeg volgt sinds ze kan lopen. “Het is inderdaad een mooie geste van de trainer om toch de supporters te woord te staan en het is natuurlijk jammer dat de spelers zelf niet kwamen opdagen. Ik vind het een goede belofte van de trainer dat als ze in eerste klasse blijven, hij met de hele spelersbus naar De Sportduif komt. Hierbij klink ik graag op de spelers en de club!”

Organisator Davy Demets besluit dat het ondanks de mokerslag in de ochtend naar aanleiding van het telefoontje met de voorzitter van de supportersfederatie Geert Titeca, het toch nog een geslaagde avond werd. “De broodjes stonden klaar, het evenement was tot in de puntjes voorbereid en uiteindelijk was de vertegenwoordiging van trainer Leye hartverwarmend.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier