Club hoopt te stunten in Rome

Noa Lang is een van de spelers op wie coach Philippe Clement morgen rekent.©BRUNO FAHY BELGA
Noa Lang is een van de spelers op wie coach Philippe Clement morgen rekent.©BRUNO FAHY BELGA
Redactie KW

Onmiddellijk na de loting van de groepen van de Champions League op 1 oktober droomden voorzitter Bart Verhaeghe en CEO Vincent Mannaert van de tweede ronde. Met Dortmund, Lazio en Zenit kwam Club zeker niet in de poule des doods terecht. Doelman Simon Mignolet sprak toen al de profetische woorden “alles zal op de laatste speeldag beslist worden”. Slechts 90 minuten scheiden de droom van de werkelijkheid. Indien Club Brugge wint op Lazio schaart het zich bij de zestien beste ploegen van Europa.

Enkel Anderlecht (’00-’01) en Gent (’15-’16) slaagden in dat huzarenstukje. Brugge heeft alvast niks te verliezen: zelfs bij een ruime nederlaag wacht hen nog steeds een verlengd Europees verblijf in de Europa League. Veel supporters hadden wellicht voor de loting getekend voor een derde plaats. Maar de lat mag dus wat hoger. De dood of de gladiolen.

Lang steeds fitter

Eén van de smaakmakers die morgen zal moeten helpen met goals of assists is Noa Lang. “Club heeft me gehaald als beslissende speler. Men verwacht van mij dat ik creativiteit, assists en goals breng. Ik heb hier al een paar mooie moment beleefd maar ik maak dat er nog veel mooiere zullen komen. Ik raak fitter met de wedstrijd. De trainer laat me ook steeds wat langer staan. Het gaat de goede kant uit maar ik sta nog steeds niet waar ik moet zijn”, aldus Lang.

“Het is een wedstrijd die meer leeft dan een normale wedstrijd. Hoe vaak krijg je de kans om de volgende ronde te bereiken met Club Brugge? Het is mooi dat we op dit podium kunnen spelen en het is logisch dat er meer aandacht is dan normaal. Uit de heenmatch heb ik geleerd dat het belangrijk is om je kansen af te maken op dit niveau. Zij misten toen een paar belangrijke spelers maar beschikken nog steeds over een heel sterk team.”

De integratie van Lang verliep bijzonder vlot. Het is net alsof hij al jaren deel uitmaakt van de ploeg. Vormer en Mata speelden hier een belangrijke rol in. “Vanaf dag één werd ik opgenomen in de familie. Mata stond vanaf het begin voor me klaar en zeker ook Ruud Vormer. Hem noem ik papa”, lachte Lang.

Nog twijfels bij Vormer, Diatta en Deli

Coach Clement zag er ontspannen uit op de persbabbel. Het is dan ook één van de weinige wedstrijden dit seizoen waarin Club Brugge niets te verliezen heeft . Hij begon met een toelichting over de twijfelgevallen: “Vormer is beter nadat hij medicatie kreeg. Gisteren trainde hij individueel en vanavond sluit hij aan bij de groepstraining.”

“Ook Deli en Diatta zullen meetrainen met de groep. Daarna zullen we evalueren of ze wedstrijdfit zijn. Er is een groot verschil tussen een training en een wedstrijd. Maar ik heb vertrouwen in heel mijn groep. We staan hier vandaag door de prestaties van alle jongens. Denk maar aan Horvath, dankzij zijn heel goede match in Zenit kunnen we hier voor de kwalificatie spelen.”

Veel peptalk zal de coach niet moeten gebruiken om zijn team te motiveren. “Echt motiveren is uiteraard niet nodig. Je kunt als club geschiedenis schrijven, er zijn weinig plaatsen mooier dan Rome om dat te doen . Lazio beschikt over een sterk geheel op de counter. Op 2 à 3 passen staan ze voor je doel. Ze zijn geweldig efficiënt en geven weinig doelpunten weg.”

“Elke counter eruit halen, is onmogelijk. Aan de overkant zullen we onze kansen moeten afwerken. Ik ben nooit tevreden als we niet winnen. Op geen enkel moment, zo zit ik in elkaar. Ik wil altijd beter”, besluit Clement. Benieuwd of hij omstreeks 22.30 uur wel tevreden zal zijn … (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier