Club Brugge wil in Rome geschiedenis schrijven, met Vormer als gladiator

Club Brugge kan straks een stukje Belgische voebalgeschiedenis schrijven. Als het vanavond – aftrap om 18.55 uur – in Rome wint van Lazio, wordt het de derde Belgische club die overwintert op het kampioenenbal, na RSC Anderlecht in 2000-2001 en AA Gent in 2015-2016.

Met 7 punten is Club Brugge na vijf speeldagen derde in groep F, na Dortmund (10) en Lazio (9), maar ruim voor Sint-Petersburg (1). Ook bij een gelijkspel of een nederlaag zal Club Brugge dus Europees overwinteren, maar dan wel in de zestiende finales van de Europa League.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“Maar we zijn ambitieus en willen meer”, blikte trainer Philippe Clement maandag vooruit. “We zijn een club die elk jaar progressie wil maken. Elke match spelen we om te winnen, we kunnen geschiedenis schrijven en ik denk dat er weinig mooiere plaatsen zijn dan Rome om geschiedenis te schrijven.” Dat blijkt ook uit een video die via sociale media werd verspreid waarin Ruud Vormer figureert als gladiator.

Bij Lazio is de honger niet minder groot. “De match is heel belangrijk, historisch zelfs, want twintig jaar geleden wist Lazio voor het laatst door te stoten in de Champions League”, vertelde trainer Simone Inzaghi. “Ik weet aan wat voor soort match we ons kunnen verwachten: het wordt een finale.”

Dinsdag 8 december, aftrap om 18.55uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.