Club Brugge voorlopig leider na vlotte zege in Genk

Kyriani Sabbe scoorde het openingsdoelpunt. © BELGA

Een koelbloedig Club Brugge heeft zondagnamiddag dankzij een 0-3-zege op bezoek bij Racing Genk, op de zesde speeldag in de Champions’ Play-off van de Jupiler Pro League, de voorlopige leidersplaats veroverd.

Blauw-zwart mocht met een flatterende 0-1-voorsprong gaan rusten, na een eerste helft waarin het overwicht toch voor de thuisploeg was. Joris Kayembe was bij de Genkies na zijn schorsing weer in de ploeg gekomen, waardoor Alieu Fadera weer naar de bank verdween. Enkele dagen geleden was de 22-jarige Gambiaan op een voor hem ongewone positie zowat verdronken in Brugge, een van de redenen waarom Genk in het Jan Breydelstadion tegen een zware 4-0-nederlaag was aangelopen.

Met de defensief sterkere Kayembe in de basis op de linkerflank was dat euvel alvast verholpen. Een zelfzekerder Genk had de controle, zonder die om te zetten in al te veel kansen. Die waren er ook aan de overzijde niet, maar dat belette Club niet om met een voorsprong te gaan rusten. Mark McKenzie vergat aan de eerste paal een vrij ongevaarlijke voorzet van Kyriani Sabbe weg te koppen, waardoor doelman Maarten Vandevoordt helemaal verrast was en het leer tergend traag in de verste hoek in doel dwarrelde: 0-1 na de eerste treffer ooit van Sabbe in de Brugse hoofdmacht. De negentienjarige rechterflankverdediger heeft zich de voorbije weken in de ploeg geknokt en lijkt intussen niet meer uit de basis weg te denken. Halverwege de tweede helft rolde hij de hele rechterflank op zijn eentje op, centraal voor doel schoof Hugo Vetlesen knap de 0-2 binnen. Toen Igor Thiago er enkele minuten later met een kopbal 0-3 van maakte, was de wedstrijd helemaal gespeeld. 0-3 dus in de Cegeka Arena, dat was begin maart ook de uitslag in de reguliere competitie.