Club Brugge straalt: “Getoond dat we de beste ploeg zijn”

Brandon Mechele scoorde de winning goal voor blauwzwart.© (Foto BELGA)
Brandon Mechele scoorde de winning goal voor blauwzwart.© (Foto BELGA)
Redactie KW

Het wordt stilaan een gewoonte maar ook deze week was Club Brugge de winnaar van de speeldag. Zelf won het met 3-2 van dichtste achtervolger Genk terwijl concurrenten Antwerp en Anderlecht ook weer puntenverlies leden. Twaalf punten bedraagt de kloof al tussen de leider en Racing Genk. Eind januari lijkt de titelstrijd dan ook al helemaal voorbij.

Club Brugge won voor de vierde opeenvolgende keer in 2021. Met dominant voetbal zette het Genk aan de kant. Dat zag ook een tevreden coach Philippe Clement: “Uiteraard ben ik supertevreden, over heel veel dingen zelfs. Vanaf de eerste seconde zetten we hoog druk en hadden we de wedstrijd in handen. Ik zag snelle combinaties en kansen. We komen op voorsprong na een mooie actie en hadden alles onder controle. Dan speelden we 10 à 15 minuten wat minder. Genk is een goed voetballend elftal, ze kwamen twee keer aan onze zestien en het was direct kassa. Heel zuur natuurlijk als je niks weggeeft en daarna direct twee doelpunten slikt. De reactie van mijn groep was belangrijk. Ze bleven in zichzelf geloven en bleven druk uitoefenen. Na de 2-2 gingen we voluit voor een derde goal. Het was een verdiende overwinning, zowel op sportief als mentaal vlak.”

Veel druk van Brugge

Genk-coach van den Brom moest zijn meerdere erkennen in blauw-zwart. “We kenden een moeizame start, dat had te maken met de druk die Brugge ons oplegde,” opent de ex-coach van Anderlecht. “Na de snelle achterstand zijn we wel gaan voetballen met twee mooie goals tot gevolg. Net voor de rust hebben we onszelf niet beloond door de trekken over te halen en op 1-3 te komen. De tweede helft kwamen we minder aan voetballen toe, we hadden moeite om de bal vast te houden. We gaven weinig kansen weg maar slikken twee goals door het centrum. Dat is zuur want we hebben keihard gewerkt voor een resultaat. Mijn complimenten ook aan onze tegenstander om ons onder die druk te houden en de winst te zoeken.”

Geen spelers sparen

Een voorsprong van twaalf punten, met een bijzonder drukke februarimaand voor de boeg met zowel beker- als Europees voetbal. Misschien wel het ideale moment om naar aanloop van de dubbele confrontatie met Kiev wat sleutelspelers te sparen? “Sparen is een verkeerd woord,” aldus Clement. “We gaan elke wedstrijd voluit gaan voor de drie punten. We zijn januari nu, we zijn nog niet met het einde van de rit bezig. Iedereen is bezig met de volgende wedstrijd te willen winnen en die mentaliteit wil ik blijven zien.”

Noa Lang was nog maar eens enorm bepalend voor Brugge. De vleugelspeler gaf twee assists en was in zowat elke gevaarlijke actie betrokken. “Lang stond eerst niet te springen om naar ons te komen,” verrast Clement. “Toen volgden een paar goede gesprekken en hij voelt zich hier steeds meer thuis. Hij is een superaankoop. Hij heeft al heel veel bijgebracht maar hij zit nog niet op zijn limiet.”

Kloof nog verder uitdiepen

De laatste reactie was van de maker van het winnende doelpunt, verdediger Brandon Mechele. “Het is een beetje wennen, ik ben het niet gewoon om al die aandacht te krijgen. Het is fijn om eens belangrijk te zijn voor de ploeg. We hebben vandaag getoond dat we de beste ploeg zijn. Op een kwartier na waren we heer en meester. Dit is een heel mooi scenario. Er zijn nog veel wedstrijden natuurlijk maar we hopen om de kloof nog verder uit te diepen.”

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier