Club Brugge gaat kopje-onder op Stayen

Union's Cameron Puertas Castro en Club's Brandon Mechele. © BRUNO FAHY BELGA

STVV heeft Club Brugge zondag een zevende competitienederlaag van het seizoen toegediend. Blauw-zwart ging op de slotspeeldag van de reguliere competitie met 2-1 onderuit op Stayen. Kaveh Zahiroleslam (59.) en Abou Koita (85.) wisten na rust de openingstreffer van Ferran Jutgla (5.) uit. Club mist door het verlies de kans om als derde te naderen op nummer twee Anderlecht, dat zaterdag met 0-1 verloor van Kortrijk. STVV beëindigt de competitie op een knappe negende plaats.

Club, met Sabbe en Skoras in de basis in plaats van de geschorste De Cuyper en de geblesseerde Skov Olsen, begon nog enthousiast aan de partij op Stayen. STVV werd hoog vastgezet en Jutgla profiteerde van slecht uitvoetballen van de Kanaries. De Catalaan hield twee verdedigers aan de praat en punterde de bal knap voorbij Suzuki, 0-1. Een tegenvaller voor Club was het uitvallen van Mignolet na tien minuten. De doelman leek opnieuw te sukkelen met de hamstring. Zijn vervanger Jackers moest in het slot van de eerste helft tussenkomen op een poging van Zahiroleslam. Sint-Truiden dreigde verder met schoten van Ito en Koita, maar zij vonden het kader niet. Aan de overzijde stond Suzuki paraat op een poging van Vanaken.

Na rust plooide Club te ver terug. STVV nam het initiatief en kwam even voor het uur verdiend gelijk. Ogawa vond na een knappe cross van Steuckers voor doel Zahiroleslam en de Iraanse Amerikaan kopte raak, 1-1. Club reageerde met kansen voor Skoras en de ingevallen Nusa, maar Suzuki stond telkens paraat.

STVV kreeg tien minuten voor tijd de kans op de winnende treffer. Na een fout van Ordonez op Kaya in de zestien trapte de Turkse Duitser zijn elfmeter op de paal, Ogawa knalde in de rebound onbegrijpelijk naast.

Blauw-zwart haalde opgelucht adem, maar kreeg vijf minuten later een dreun van jewelste. Koita mocht vrij indribbelen voor de zestien en haalde vervolgens weergaloos uit, 2-1. Stayen ontplofte, de Club-spelers zegen neer. Een reactie kwam er niet meer. Eindstand: 2-1. De stoel van Club-coach Ronny Deila gaat weer aan het wankelen.

Het zwaartepunt van de slotspeeldag ligt later zondag, met om 18u30 vier wedstrijden op hetzelfde ogenblik: Westerlo-Genk, OH Leuven-KV Mechelen, Gent-Charleroi en Cercle Brugge-RWDM. Genk, KV Mechelen, Cercle Brugge en Gent strijden om de laatste twee tickets in de Champions’ play-offs. Westerlo en Charleroi proberen OH Leuven achter zich te houden, voor het laatste plekje in de play-downs. Om 16 uur is er ook nog de topper Antwerp-Union.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier