Club Brugge Foundation wint Pro League Football & Community Award

Peter Gheysen mocht namens Club Brugge Foundation de trofee in ontvangst nemen.© BELGA
Peter Gheysen mocht namens Club Brugge Foundation de trofee in ontvangst nemen.© BELGA
Redactie KW

Club Brugge mag zich een jaar lang de beste Football & Community werking van de Jupiler Pro League noemen. De club wordt bekroond door een jury van onafhankelijke experten voor haar maatschappelijke clubwerking en de inspanningen van de Club Brugge Foundation tijdens het afgelopen seizoen.

Voor Club Brugge Foundation is deze Football & Community Award al de vierde Pro League award in zeven edities, na eerdere bekroningen in 2015, 2016 en 2018.

Afgelopen seizoen viel Club Brugge Foundation met het project ‘De Beer en zijn Sjaal’ ook al Europees in de prijzen, met in november de ‘ More than Football Award ’ van het European for Football Development Network en in december de ‘Professional Club – Community Award’ van de International Sports Awards.

Pro League feliciteert Club voor maatschappelijk engagement

Het voorbije seizoen was voor veel clubs niet alleen sportief een uitdaging. Door middel van digitale alternatieven, online sessies en ontmoetingen in bubbels bleef Club Brugge Foundation inzetten op lokale projecten met aandacht voor jeugd, synergie, inclusie en participatie. Onder meer projecten als ‘Geef Racisme de Rode Kaart ’, ‘ Scoren voor Gezondheid’ , ‘ de Voetbalkraks ’, ‘ De Beer en zijn Sjaal ’ en ‘ Club Brugge Bootcamp’ zijn succesverhalen van de Foundation.

“Op clubniveau is de maatschappelijke impact op supporters, liefhebbers en spelers bijzonder tastbaar. Via de Club Brugge Foundation toonde Club Brugge ook in een moeilijk jaar haar maatschappelijke engagement. De jury feliciteert de club en de Foundation voor haar inspanningen het afgelopen seizoen”, aldus Jan Cas, Football & Community manager van de Pro League.

“Bluvn goan om mensen te helpen”

Head of Foundation Peter Gheysen, die namens Club Brugge Foundation de trofee in ontvangst mocht nemen, is zeer opgetogen: De coronamaatregelen hebben ons afgelopen jaar voor heel wat uitdagingen gesteld. Maar via talrijke digitale alternatieven, activiteiten in kleinere bubbels en creatieve campagnes zijn we onze No Heart/No Glory-boodschap blijven uitdragen.”

“Ondanks de coronarestricties zijn we bluvn goan en hebben we met de verschillende Foundationprojecten onze doelgroepen en kansengroepen blijven bereiken. Zeker wanneer de samenleving alle steun kan gebruiken, hebben we onze kracht als voetbalclub optimaal blijven inzetten om mensen vooruit te helpen.”

Steun van de hele club

“Onze Foundationwerking viert komend seizoen zijn 15-jarig bestaan. We zijn in al die jaren als ‘Club Brugge Foundation vzw’ onder de vleugels van de hele voetbalclub kunnen blijven meegroeien tot een performante organisatie dankzij de onvoorwaardelijke steun en drive van de hele Club.”

“Zoals het Club-DNA betaamt worden we dagelijks geprikkeld om nog beter te doen en de impact van onze sociale projecten nog groter te maken. Ik wil dan ook iedereen danken die hier samen met ons dagelijks aan meewerkt.”

Bijzonder trots op deze prijs

Clubvoorzitter Bart Verhaeghe is bijzonder trots op deze prijs: “Met Club Brugge willen we een voortrekker zijn in het Belgisch voetbal, zowel op als naast het veld. Elk jaar zorgen we ervoor dat onze Foundation de nodige middelen krijgt om haar werking structureel voort te zetten, ook in een economisch uitdagend jaar.”

“Met de kracht van voetbal maken we moeilijke thema’s bespreekbaar, bieden we kwetsbare mensen extra kansen of proberen we hen even te ontzorgen. Dat maatschappelijk engagement zit ingebakken in het DNA van Club, maar versterken we jaar na jaar dankzij de inzet van de hele Clubfamilie. Ik dank dan ook alle betrokkenen, medewerkers, vrijwilligers, projectpartners, Clubfans en deelnemers van harte, om samen met ons het verschil te maken in het leven van vele mensen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten