Clement: “Punt dat heel belangrijk zal zijn op het einde”

Philippe Clement.©DAVID PINTENS BELGA
Philippe Clement.©DAVID PINTENS BELGA
Redactie KW

Club Brugge is er ook op de derde speeldag van de Champions’ play-offs niet in geslaagd om het zegegebaar te maken. Een inspiratieloze wedstrijd eindigde zoals hij begon. De voorsprong op Genk bedraagt wel nog steeds vijf punten waardoor de titel binnen handbereik is.

Erg vlot verlopen de play-offs voor de huidige landskampioen voorlopig niet. Twee op negen en al twee partijen zonder goal is een erg karig rapport halverwege de play-offs. Coach Clement zag een kansarme partij op de Bosuil.

“Het was een gesloten wedstrijd, dat was niet onze bedoeling. Wij hebben de hele wedstrijd geprobeerd om dingen te creëren. We hebben een paar kansjes gehad maar Antwerp speelde in een heel strikte organisatie. De jongens hebben er alles aan gedaan om die muur te slopen. Dan heb je een momentje nodig waarop de bal goed valt. Verschillende voorzitten richting Dost kwamen er net niet, ofwel te kort ofwel te ver.”

Belangrijk punt

Tempo zat er nooit in de wedstrijd, daarvoor lag de partij te veel stil. “We kennen inmiddels het spel dat tegen ons gespeeld wordt”, aldus Clement. “Wij hadden wel de intentie om te voetballen. Toch halen we hier een belangrijk punt binnen, eentje dat op het einde wel eens heel belangrijk zou kunnen zijn. De spelers zijn op een goede manier van het veld gegaan, nu moeten we verder bevestigen naar zondag toe. We hebben drie wedstrijden gespeeld, nog drie te gaan. We bekijken het match per match en daar steken we al onze focus en energie in.”

Simon Mignolet speelde zijn 500ste wedstrijd als prof, 89 daarvan in Brugse loondienst. Hij hoefde maar weinig werk op te knappen en haalde een zoveelste clean sheet. “We waren goed georganiseerd en hebben niet veel weggegeven. Aan de andere kant hebben we ook niet veel gecreëerd. Op verplaatsing is een punt altijd goed, zeker na de andere resultaten deze speeldag. Toch moeten we meer kansen proberen te creëren in dit soort wedstrijden.”

Supporteren voor Anderlecht?

Zaterdag moet Club Brugge supporteren voor aartsrivaal Anderlecht. Indien Anderlecht de drie punten neemt tegen Genk, heeft Brugge zondag aan een punt genoeg om de titel te behalen. Bij een gelijkspel van Genk, moet Club winnen tegen Antwerp.

Kapitein Ruud Vormer: “We hadden hier op Antwerp zo’n goede zaken kunnen doen. Dan konden we zaterdag met zijn allen gezellig naar de tv kijken.” Bruggesupporters die zaterdagavond allemaal massaal voor Anderlecht gaan supporteren? Veel gekker moet het toch niet meer worden in deze play-offs. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten