https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Clement op heel veel vlakken tevreden na vlotte competitiezege

Coach Philippe Clement (Club Brugge) tijdens de match tussen Club Brugge KV en KV Oostende op vrijdag 10 september. © BRUNO FAHY BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Club Brugge speelde de competitiezorgen weg met een prima prestatie tegen KV Oostende, de 3-0 eindstand was nog enigszins flatterend voor de bezoekers want de score had heel wat hoger kunnen oplopen. De 6-1 nederlaag tegen AA Gent is verteerd en Club kan met een opgegeven hoofd richting confrontatie met PSG op woensdag.

Philippe Clement was tevreden met de reactie van zijn ploeg: “Het was noodzakelijk om de supporters terug achter ons te krijgen. We kregen genoeg kansen, ook al in de eerste helft. Maar het is ook belangrijk dat we heel weinig hebben weggegeven. Ik ben op heel veel vlakken tevreden.” Nieuwkomers Hendry en Sowah kregen meteen een plaats in de basis en hun prestaties konden de coach en zeker ook het publiek bekoren.

“Fouten”

“Beiden kwamen hier toe met een goede voorbereiding achter de rug. Het zijn twee jongens die passen in onze filosofie. Hendry trainde maar één keer mee met de groep. Het is nu een kwestie van automatismen te vinden en daar verder op te bouwen.”

KVO-coach Alexander Blessin legde zich neer bij de suprematie van blauw-zwart: “Het was een volledig verdiende overwinning voor Club Brugge. Zij drukten hoog en wij maakten heel wat foutjes. Maar ik ben niet tevreden over het niveau van mijn ploeg.”

Komst van Messi

Hans Vanaken keerde met een goed gevoel terug uit de interlandperiode en maakte ook tegen Oostende een sterke indruk: “Ik heb een heel goede week gehad met twee basisplaatsen bij de Rode Duivels waarin ik ook twee keer beslissend kon zijn. Ik ben blij om ook hier terug beslissend te zijn. Het is logisch dat ik vertrouwen heb getankt uit die prestaties want eerlijk gezegd had ik niet verwacht om twee keer te mogen starten. We speelden een goede partij tegen Oostende, het enige wat we missen zijn meer doelpunten, met iets meer efficiëntie kon het 6-0 of 7-0 zijn.”

Woensdag komt het sterrenensemble van PSG naar Jan Breydel, met ene Lionel Messi die zijn eerste Europese partij zal spelen zonder het truitje van Barcelona om de lendenen. “Het wordt mooi om hem te ontvangen. Het is een van de wedstrijden waarin wij eens niks te verliezen hebben. We hebben maar een klein procentje kans maar die kans moeten we proberen te grijpen. In voetbal kan alles. We moeten proberen een goed niveau tegenover hen te zetten. Dit zijn de wedstrijden waarvoor je voetballer bent geworden.” (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten