Clement blikt vooruit naar topper tegen Genk: “Nog niet vaak gebeurd dat je eind januari 12 punten voorsprong kan nemen op tweede”

©KURT DESPLENTER Belga
©KURT DESPLENTER Belga
Redactie KW

Club Brugge is het jaar gestart met drie opeenvolgende competitiezeges. In het klassement kijkt dichtste achtervolger Genk al tegen een achterstand van negen punten aan. Zondag krijgt Brugge een unieke kans om de voorsprong nog verder uit te diepen want beide ploegen kijken elkaar in de ogen in Jan Breydel.

Puur op vormpeil is Brugge de topfavoriet voor het treffen van zondag. Genk puurde slechts één punt uit haar laatste drie competitiewedstrijden. Een ideaal moment dus om de competitie nu al in een definitieve plooi te leggen. Zo hard wil Clement alvast nog niet van stapel lopen. “Het is nog niet dikwijls gebeurd dat je eind januari al twaalf punten voorsprong kan nemen op de tweede,” verduidelijkt Clement op de persbabbel. “We mogen daar echter niet te veel mee bezig zijn. We kenden een moeilijke seizoensstart en na de tweede helft tegen Mechelen heb ik me boos gemaakt. Ik heb een goede reactie gezien van mijn ploeg want sindsdien behaalden we 28 op 33. Die reactie wil ik verder zien tot het einde van het seizoen. Dan kunnen er veel leuke dingen op onze weg komen.”

Diatta naar Monaco

Krépin Diatta zal er zondag alvast niet meer bij zijn. Hij zette donderdagavond zijn handtekening onder een contract van AS Monaco waarbij Club Brugge een slordige 20 miljoen euro opstrijkt. “Krépin heeft in die drie jaar hele grote stappen vooruit gezet,” sprak Clement over de transfer.

(Lees verder onder de foto)

Krépin Diatta maakte zijn droomtransfer waar: hij trok naar AS Monaco.©KURT DESPLENTER Belga
Krépin Diatta maakte zijn droomtransfer waar: hij trok naar AS Monaco.©KURT DESPLENTER Belga

“Twee jaar geleden scoorde hij twee goals, vorig seizoen acht in totaal en nu zat hij al aan tien net over de helft van het seizoen. Dan weet je natuurlijk dat je in de picture komt. Deze zomer was er ook al interesse maar toen zat er geen club tussen die voor hem een grote stap was en voor Brugge financieel acceptabel was. Het was zijn grote droom om deze stap te maken en dat moet je die jongen dan ook gunnen.”

Speuren naar aanvallende versterking

Club Brugge trok tijdens het wintermercato met Bas Dost een absolute klepper aan. Maar het vertrek van eerst Siebe Schrijvers naar OH Leuven en nu Krépin Diatta naar Monaco zorgt wel voor een aanvallende aderlating.

Club heeft nog anderhalve week de tijd om eventueel zelf nog een versterking binnen te halen. “Het vertrek van Diatta was al een tijd geleden doorgesproken. Club is heel hard aan het zoeken. De scouts zijn de voorbije jaren heel sterk geweest in het halen van talentvolle spelers, spelers met veel potentieel. De volgende twee weken gaan ze verder op zoek.”

Terugkeer Vanaken

Wie er zondag wel terug bij is, na een periode van drie speeldagen schorsing, is tweevoudig Gouden Schoen Hans Vanaken. Het aanvallende compartiment met Dost, Lang, Diatta en De Ketelaere draaide uitmuntend, dankzij het vertrek van Diatta moet Clement alvast geen lastige knoop doorhakken. “Hans heeft even de tijd kunnen pakken om wat kwaaltjes waar hij mee sukkelde op te lossen. Ik verwacht een frissere Vanaken op het veld. De belasting van al die opeenvolgende wedstrijden mag echt niet onderschat worden. De laatste weken is het ook een item bij al onze Rode Duivels, veel jongens zijn uitgevallen met serieuze blessures. Hans heeft dat regime ook heel de tijd doorgemaakt. Uiteraard heeft dat een effect op het lichaam. Hopelijk heeft Hans nu voldoende zuurstof gepakt om de rest van het seizoen die frisheid te behouden.” Mitrovic is nog onbeschikbaar voor zondag, Dennis trainde voor het eerst terug mee met de groep. (JT)

Zondag om 13u30: Club Brugge – Racing Genk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.