Cercletrainer Paul Clement waarschuwt zijn ploeg voor OH Leuven

Trainer Paul Clement.©KURT DESPLENTER BELGA
Trainer Paul Clement.©KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge trekt zaterdagavond naar het King Power @ Den Dreef stadion in Leuven. Kylian Hazard wordt in de selectie heropgevist. Clement wil dat zijn ploeg op de eerste plaats defensief beter wordt en dat er meer samenhang is.

Vooral in de voorbije twee wedstrijden liet Cercle het verdedigend afweten. Paul Clement moest dit beamen en kwam zelfs nog eens terug op de laatste vijf matchen waarvan er vier werden verloren. “We kunnen veel beter”, weet hij. “We komen uit een periode met een gebrek aan samenhang. Zeker na de laatste internationale break. Na de mooie winst tegen Gent begonnen de problemen voor onze verplaatsing naar Charleroi.”

“Defensief moet het beter”

De coach verwijst naar het feit dat hij toen enkele belangrijke pionnen moest missen omwille van het coronavirus. “Daarna volgden Zulte-Waregem, Moeskroen, wat echt wel een teleurstelling was, en Genk. Op een dag dat wij niet zo goed waren, zeker in de eerste helft, speelden wij tegen een van de betere ploegen in het Belgische voetbal. Onze fouten werden werkelijk afgestraft .”

Ondanks de zware nederlaag hield de Cerclecoach het de voorbije week op training alvast positief. “We blijven met die mentaliteit verder werken. We weten dat we aan veel zaken moeten werken en dat gaan we ook doen, zowel individueel als in groep. Om ons terug op de rails te krijgen moeten we in de eerste plaats harder werker en vooral defensief moet het veel beter. We speelden de voorbije weken veel te open en slikten teveel tegengoals. Het fundament moet op de eerste plaats verdedigend zijn, een goede teamspirit. We kunnen goals maken. Als we nu nog op een degelijke manier verdedigen maken we een kans om punten te grijpen.”

“OH Leuven is onvoorspelbaar”

Net zoals Cercle is ook OH Leuven met een mindere periode bezig. De ploeg van Marc Brys behaalde de voorbije weken na de winst tegen Club Brugge slechts een punt op negen. Clement zag hen maandag bezig op Antwerp, waar ze na een zeer interessante match met 3-2 verloren. “Leuven is een sterk team”, vindt hij. “Ze waren vooral goed in de tegenaanval, iedereen wist wat hij moest doen. Ze speelden defensief met veel man achter de bal en voorin hebben ze met Mercier, Sowah en Henry drie gevaarlijke spelers . Zij zijn complementair, vooral beweeglijk en echt wel onvoorspelbaar. Mercier lijkt een tien en speelt dan opeens als voorspeler.”

Voor aanvang van de match tegen Genk sprak de Cerclecoach ook over de drie goede, gevaarlijke Genkse spitsen die voor de meeste goals zorgen en hoe ze bij Cercle het drietal zouden aanpakken. Tijdens de match kwam daar echter weinig van in huis. “Dat is niet alleen de schuld van de vier verdedigers”, aldus Clement. “ Verdedigen doe je met het ganse team, collectief en georganiseerd om het gevaar van de tegenstander te weren.”

Velkovski terug uit quarantaine

Biancone, Decostere en Deuro zijn geblesseerd. Kylian Hazard sluit, na drie matchen niet te zijn geselecteerd, terug bij de groep aan die vrijdagavond op afzondering vertrok. Ook Velkovski is er na zijn quarantaine in Bulgarije terug bij. Volgens Clement vertoonde hij niet zoveel symptomen en kon hij zijn conditie goed op peil houden. Decostere wordt pas na halfweg januari terug verwacht.

De spelers krijgen overigens na de match op Zulte Waregem, op tweede Kerstdag om 16.15 uur, onmiddellijk vrij tot en met zaterdag 1 januari 2021. Er is daarna een korte stage voorzien vanaf 6 januari, voor enkele dagen in Limburg. De juiste invulling hangt af wanneer de Croky Cup- wedstrijd, ook al op het veld van OH Leuven, gespeeld wordt. Die bekermatch is onder voorbehoud voorzien op zondag 10 januari . Dit is de selectie van 21 Cerclespelers voor de wedstrijd van zaterdag op het veld van OH Leuven: Didillon, Goblet, Warleson, Vitinho, Bates, Taravel, Ueda, Velkovski, Marcelin, Corryn, Vanhoutte, Omolo, Hoggas, Lopes Da Silva, Kanouté, Hazard, Ugbo, Hotic, Musaba, Deman, Somers.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier