Cerclespeler Giulian Biancone is weg bij AS Monaco

Giulian Biancone keerde niet terug naar Cercle en verliet AS Monaco nu ook voorgoed. © ACR
Redactie KW

De verdediger trekt naar ESTAC Troyes dat dit seizoen overkwam uit de Ligue 2. Hij ondertekende er een contract voor maar liefst vijf seizoenen en trainde vandaag een eerste keer mee.

Giulian Biancone (21) werd als een rechtervleugelverdediger opgeleid in de Academy van AS Monaco. In het trainingscentrum daar groeide hij door tot in de Youth League (4 wedstrijden) en werd hij vier keer Frans jeugdinternational bij de U19. Zijn eerste basisplaats met de eerste ploeg van ASM was er in november 2018, een ontmoeting voor de Champions League tegen Atlético Madrid.

Ervaring opdoen

Biancone werd voor het seizoen 2019-2020 uitgeleend aan Cercle Brugge en ook voor de vorige competitie streek hij op de laatste dag van de transferperiode opnieuw bij groen-zwart neer. Vooral om zijn leiderschap te tonen.

Hij had toen bij AS Monaco nog maar net zijn contract tot 2024 verlengd en was kort daarvoor titularis in een wedstrijd tegen Brest. Om extra ervaring op te doen en meer te spelen, keerde hij naar Cercle terug. Hij speelde er in totaal 52 wedstrijden op het hoogste niveau, met drie goals en 3 assists.

Vervoegt Kouamé

Eind vorig seizoen keerde Biancone naar AS Monaco terug om er de voorbereiding op dit seizoen mee te maken en zijn kans te grijpen. Veel speelminuten kreeg de Fransman echter niet. Het bleef bij zeven wedstrijden bij de ploeg uit het Prinsdom.

Biancone gaat nu bij kampioen en promovendus Troyes aan de slag waar met Rominigue Kouamé een andere gewezen speler van Cercle actief is. François Vitali, ex-technisch directeur van groen-zwart, maakt bij ESTAC Troyes deel uit van de sportieve cel. De Franse club wordt geleid door de City Football Group dat ook eigenaar is van SK Lommel. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier