Cerclefans kiezen Charles Vanhoutte als beste speler van het seizoen

Charles Vanhoutte werd door de fans van Cercle verkozen tot speler van het seizoen.© ACR
Charles Vanhoutte werd door de fans van Cercle verkozen tot speler van het seizoen.© ACR
Redactie KW

Vriendenkring d’Echte, een supportersvereniging van Cercle Brugge, hield dit seizoen opnieuw de traditionele Pop-Poll. Charles Vanhoutte (22) kreeg van de fans de meeste stemmen en krijgt hiervoor een gouden schoen.

Charles Vanhoutte is niet de eerste jeugdspeler van Cercle binnen het eerste elftal die de gouden schoen van d’Echte binnenhaalt. Vorig seizoen viel die eer te beurt aan Thibo Somers. Volgens de reglementen van d’Echte worden de spelers niet alleen beoordeeld op hun voetbalkunde en inzet, maar tevens op hun Cercle-liefde.

Vanhoutte haalde het in de 49ste Pop-Poll na twee stemrondes, met Nieuwjaar en op het einde van het seizoen, voor Strahinja Pavlovic, Dino Hotic, Robbe Decostere en Thibo Somers. “Dit is een ode aan de jeugdwerking”, klinkt het bij d’Echte. “Een fantastisch groen-zwart stemgedrag van onze supporters. Samen met de redding is dit een zeer leuke afsluiter van een zenuwslopend coronaseizoen.”

Cerclelegendes

In de vijf seizoenen voor Vanhoutte en Somers wonnen Paul Nardi, Xavier Mercier, Yvan Yagan, Mathieu Maertens en Olivier Werner de gouden schoen van d’ Echte. Op die erelijst verder klinkende namen zoals Morten Olsen, Josip Weber, Dorinel Munteanu, Dirk Beheydt, Jules Verriest, Geert Broeckaert en Kalusha Bwalya.

De eerste Pop-Poll dateert overigens van in het seizoen 1972-1973. De Deen Morten Olsen won toen, net als de twee daaropvolgende jaren. “Het is voor mij een eer om aan die lijst met toch wel grote namen en Cerclelegendes toegevoegd te worden”, vindt Vanhoutte. “Het maakt me trots dat de fans mij als speler en als persoon appreciëren.”

Door covid-19 en omdat er geen supporters op matchen zijn toegelaten, zal de trofee door de vriendenkring aan de Kortrijkzaan wellicht begin volgend seizoen overhandigd worden. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier