Cercle Brugge zonder Yves Vanderhaeghe in Genk

© BELGA
Redactie KW

De trainer van groen-zwart legde zaterdag een positieve coronatest af nog voor hij op Cercle aankwam om er de laatste training te leiden in voorbereiding van de wedstrijd op KRC Genk.

Groen-zwart speelt er zondagavond om 21.00 uur. De assistenten Jimmy De Wulf en de Oostenrijker Miron Muslic zullen de coaching waarnemen in de Cegeka Arena. Cercle doet er goed aan punten te sprokkelen, nu STVV en OHL hun wedstrijd wonnen en Seraing en Beerschot gelijkspeelden. Trainer Vanderhaeghe verblijft momenteel quarantaine. “Hij vertoont geen symptomen en stelt het goed”, klinkt het bij groen-zwart.

Ondertussen heeft Cercle de technische staf verder uitgebreid met de komst van een hoofdscout. Het gaat om de Engelsman Tom Randle. Hij 32 jaar en zal zich in zijn functie voornamelijk richten op de internationale markten. Zo rapporteert hij rechtstreeks aan Carlos Aviña en zal hij samen met de technisch directeur alle potentiële targets opvolgen die door het scoutingsteam worden voorgelegd.

De keuze voor Tom Randle als hoofdscout komt er nadat de Engelsman de voorbije weken een uitgebreid rekruteringsproces doorliep. Randle startte deze week al in zijn nieuwe functie, die hij afwisselend vanuit Engeland en Brugge zal uitvoeren. Randle was in het verleden onder meer nog actief voor het Engelse Crystal Palace, Rotherham United en meest recent nog bij Norwich City FC. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.