https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Cercle Brugge is zeker van behoud in hoogste klasse

Cercle Brugge is nu helemaal zeker van het behoud in de Jupiler Pro League.© Belga
Cercle Brugge is nu helemaal zeker van het behoud in de Jupiler Pro League.© Belga
Redactie KW

Door het verlies van Moeskroen maandagavond tegen Antwerp is Cercle Brugge nu helemaal zeker van het behoud in de Jupiler Pro League.

Groen-zwart won eerder op de voorlaatste speeldag met 3-0 tegen OH Leuven en was zo zeker dat men niet als laatste kon eindigen. Het was dan nog uitkijken naar de voorlaatste Moeskroen dat in de laatste twee matchen, tegen Antwerp en op Club Brugge. Cercle hoefde niet te wachten tot de laatste speeldag om honderd procent zekerheid te hebben, want Moeskroen verloor maandagavond op Le Canonnier met 2-3 tegen Antwerp dat zo zeker is van deelname aan Play-off 1.

Groen-zwart speelt zondagavond op het veld van KV Oostende, zonder de geschorste Dimitar Velkovski en ook wellicht zonder Kevin Hoggas. Het parket van de KBVB heeft groen-zwart en de Franse middenvelder drie speeldagen schorsing en een boete van 3.000 euro gevorderd als minnelijke schikking. Hoggas kreeg zondag tegen OHL na een halfuur rechtstreeks rood na een slaande beweging. Het is nog niet duidelijk of Cercle in beroep gaat. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.