https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Cercle Brugge vindt een flankspeler in Spanje

De Spaanse linksbuiten van 25 jaar wordt tot het einde van het seizoen geleend.© gf
De Spaanse linksbuiten van 25 jaar wordt tot het einde van het seizoen geleend.© gf
Redactie KW

Groen-zwart en het Spaanse Real Vallodolid bereikten een akkoord met betrekking tot de overvang van aanvaller Waldo Rubio.

De Spaanse linksbuiten van 25 jaar wordt tot het einde van het seizoen geleend. Cercle heeft ook een aankoopoptie om de speler definitief over te nemen. Waldo Rubio begon op 5-jarige leeftijd met voetballen bij het Spaanse Flecha Negra. Na passages bij Recreativo de Huelva en Cordoba trok Rubio in 2018 naar Real Valladolid. Bij de huidige Spaanse tweedeklasser kwam hij eerst nog uit voor de belofteploeg, maar al snel werd Rubio overgeheveld naar de A-kern.

Weinig speelkansen

In 2019 maakte de linksbuiten in La Liga, de eerste klasse van Spanje, z’n profdebuut voor Real Valladolid. In totaal kwam hij al 45 keer in actie voor de Spaanse traditieploeg, scoorde hij 2 goals en gaf hij 4 assists. Technisch directeur Carlos Aviña: “Waldo is van nature een linksbuiten maar kan ook op de rechterflank uit de voeten. Afgelopen seizoen kreeg hij weinig speelkansen en daarom komt hij nu met veel honger naar Cercle én met grote ambities.”

“Waldo z’n profiel past perfect in onze voetbalfilosofie, onze manier van spelen en in de manier waarop coach Vanderhaeghe voetbal wil brengen. Waldo zal kwaliteit en hoge fysieke outputs laten optekenen in elke wedstrijd”, aldus Aviña.

Cercle zou ondertussen in verre onderhandelingen zijn met een speler van Union en ook de komst van een jonge Braziliaanse centrale verdediger behoort tot de mogelijkheden. (ACR)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten