Cercle Brugge verwelkomt nieuwe spelers van AS Monaco

Giulian Biancone keerde terug naar AS Monaco. Begin volgende week worden twee nieuwe spelers uit het Prinsdom bij Cercle verwacht.© Foto ACR
Giulian Biancone keerde terug naar AS Monaco. Begin volgende week worden twee nieuwe spelers uit het Prinsdom bij Cercle verwacht.© Foto ACR
Redactie KW

Cercle Brugge is volop bezig met de voorbereiding op het komende seizoen. Vanaf maandag 7 juni worden alle spelers medisch en fysiek getest. Er is al de Noorse centrale verdediger Jesper Daland als nieuwkomer. Begin volgende week worden er twee nieuw geleende spelers van AS Monaco verwelkomt. Hun namen worden dan pas bekend gemaakt.

Op maandag 14 juni staat de eerste veldtraining van het nieuwe seizoen op het programma. De spelers kregen bij aanvang van hun vakantie allen een individueel trainingsschema en staan momenteel onder begeleiding van de fysiektrainers die via Zoom gymsessies organiseren. Bedoeling zou zijn om vanaf 19 juni elke week één oefenmatch af te werken. Meer dan waarschijnlijk vindt er een zomerstage plaats. Waar is evenwel nog niet bekend, wel dat dit begin juli zou zijn.

Ondertussen is de technische staf onder leiding van Carlos Aviña bezig met het vormen van de A-kern voor komend seizoen. Zo worden over enkele dagen de eerste twee nieuwe spelers van eigenaar AS Monaco in Brugge verwacht. Het zou gaan om een middenvelder en een centrale verdediger uit de jonge B-ploeg van ASM.

Blessure Marcelin

Anthony Musaba, Iké Ugbo, David Bates, Strahinja Pavlovic, Giulian Biancone en Jean Harisson Marcelin keerden ondertussen naar hun ploeg van herkomst terug. Bij Marcelin lijkt de blessure waarmee hij eind vorig seizoen bij Cercle aan de kant bleef zwaarder dan verwacht. Hij is nog voor onbepaalde tijd out.

De Japanner Naomichi Ueda, die deels werd betrokken bij de overgang van spits Kévin Denkey, blijft bij Olympic Nimes voetballen. De optie voor David Bates bij het Duitse SV Hamburg werd door groen-zwart niet gelicht. Alimani Gory zag zijn aankoopoptie door de Franse promovendus Troyes niet doorgaan.

Hij keert naar Cercle terug om er aan de voorbereiding te beginnen. De situatie van Kylian Hazard bij groen-zwart is bekend. Hij zal vanaf maandag niet aansluiten en mag uitkijken waar zijn verdere toekomst ligt.

Eigen jeugd

Uit de eigen jeugdrangen van Cercle zullen naast Robbe Decostere, Charles Vanhoutte, Olivier Deman, Thibo Somers en Arne Cassaert ook Artuur Zutterman, Figo Suffys, Aske Sampers, Oliver Scholaert, Andi Koshi en Wolf Ackx de voorbereiding starten om zich tegenover trainer Yves Vanderhaeghe en zijn assistenten te bewijzen. Lucca Lucker is verder aan het herstellen van een ernstige blessure.

Nog dit: Olivier Deman won met de nationale beloften in Kazachstan een EK-kwalificatiewedstrijd met 1-3. Hij kwam niet in actie. Gewezen aanvoerder Benjamin Lambot gaat na een avontuur in Indië opnieuw in ons land voetballen bij RFC Liège in eerste nationale.

Saadi zonder club

Gewezen centrumspits Idriss Saadi zit momenteel zonder club en ex-verdediger Emmanuel Imorou stopt op 32-jarige leeftijd definitief met voetballen. Doelman Brian Vandenbussche uit Blankenberge kiest voor een uitdaging als keepertrainer bij KMSK Deinze in 1B en niet voor het opleiden van jonge doelmannen bij Cercle Brugge.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier