Cercle Brugge verwelkomt de fans op training in Ruddervoorde

© (Foto ACR)
© (Foto ACR)
Redactie KW

Zaterdagmorgen organiseerde Cercle Brugge in voorbereiding op de nieuwe competitie een training op het veld van KDC Ruddervoorde. Vierhonderd fans konden volgens de coronamaatregelen de oefensessie bijwonen en onder andere enkele nieuwe gezichten aan het werk zien.

De volledige spelersgroep, met ook de nieuwkomers Miangue en Daland, was in Ruddervoorde op training aanwezig, met uitzondering van de revaliderende Somers, Kanouté, Lucker en Koshi. Gory wordt na zijn uitleenbeurt aan Troyes pas volgende week verwacht. Na ruim een half uur training zonder bal, onder leiding van assistent fysiekcoach Van Ransbeeck, volgde een onderlinge oefenwedstrijd van 45 minuten. Beide teams konden in die tijd elk één keer scoren. Een eerste keer vond Hotic de weg naar doel op aangeven van Axkx. Tegen het einde scoorde ook het andere team via een afgeweken schot van Van der Bruggen.

Iedereen liet een scherpe indruk na, alsook Popovic en Utkus, de twee spelers op proef van AS Monco. Na de wedstrijd moesten de spelers van fysiektrainer Lattimore nog enkele sprintjes trekken en buikspieroefeningen doen. Cercle speelde in de oefenmatch met team 1 met Warleson (Bruzzese), Vitinho, Popovic, Daland, Raux-Yao, Velkovski, Vanhoutte, Deuro, Hotic, Axkx en Denkey. De tweede ploeg bestond uit

Didillon (Warleson), Decostere, Cassaert, Miangue, Corryn, Utkus, Lopes Da Silva, Hoggas, Van der Bruggen, Sampers en Deman. Scholaert, Suffys en Zutterman kwamen niet in actie.

Renzo Roose uit Oostkamp was in Ruddervoorde één van de aandachtige toeschouwers. “Onze eerste indruk is goed. Er zullen tegen de start van het seizoen wel nog spelers bijkomen en vertrekken. Hopelijk kan Cercle eindelijk eens een zorgeloos seizoen draaien en niet zoals de twee voorgaande jaren toen we telkens achterom moesten zien en tegen de laatste speeldag tegen degradatie moesten knokken.”

Stijn Demonie is duidelijk als het over de nog nodige versterking gaat. “Een nieuwe spits, als vervanger van Ugbo. Ook defensief moet er nog iemand bijkomen en misschien ook een creatieve tien. Maar ze staan nu reeds veel verder dan vorig seizoen, met een ruimere kern en vooral een trainer die de competitie kent. De voorbije jaren begon Cercle pas te draaien na de komst van Vercauteren, Storck en Vanderhaeghe. Een tiende plaats zou mooi zijn.”

Ook bij het zien van de nieuwe kalender voor komend seizoen is Renzo Roose duidelijk. “De derde en vierde match is reeds tegen Anderlecht en op Club. Het zal erop aankomen om op Beerschot en tegen OH Leuven dan toch reeds de nodige punten te pakken, om na vier speeldagen niet meteen onderin te moeten starten. Het is een cliché, maar eens je laatste staat geraak je er nog moeilijk weg.”

De volgende oefenmatch van Cercle is gepland op zaterdag 26 juni (18.00 uur) in en tegen USL Duinkerke waar gewezen trainer Fabien Mercadal van groen-zwart niet langer coach is, ondanks zijn nog lopende contract tot midden 2022. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier