Cercle Brugge op twee matchen van een plaats in de top zes: Somers en Denkey keren terug

Doelman Warleson heeft een belangrijk aandeel in het succes van Cercle. (foto Belga) © KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

Ondanks het verlies tegen KV Mechelen heeft Cercle Brugge nog alles in eigen handen om na de reguliere competitie aan de Champions’ Play-offs mee te doen. “Zonder naar andere ploegen te kijken, moeten we in de eerste plaats onze job doen.”

Cercle liet zaterdag tegen KV Mechelen door het puntenverlies van KAA Gent en Racing Genk een unieke mogelijkheid liggen om een stap dichter bij de nacompetitie met de eerste zes te komen. Groen-zwart trekt nu naar Charleroi en speelt de zondag erop in eigen huis tegen RWDM. Twee ploegen in strijd tegen de degradatie. Bij twee keer winst is Cercle zeker van deelname aan Play-off 1.

Onder druk presteren

“We kunnen ons spiegelen aan vorig seizoen waarin we onze twee laatste matchen wonnen om de play-offs te bereiken”, klinkt Boris Popovic. Een bewijs was het dat Cercle toen ook onder druk kon presteren. De centrale verdediger verwijst naar april vorig jaar: 3-1 winst tegen STVV en de 2-3 bij Zulte Waregem waar Thibo Somers voor de kwalificatie zorgde. Het jeugdproduct van Cercle is er na een hersenschudding zaterdag opnieuw bij, net als doelschutter Kévin Denkey. Trainer Miron Muslic ziet naast hen nog andere sleutelspelers uit een blessure terugkeren: Christiaan Ravych en Hugo Siquet. Abu Francis wordt aan de aftrap verwacht. De jonge Ghanees scheurde vorige zomer zijn meniscus, maar lag tijdens zijn revalidatie door hard te werken de hele tijd voor op schema. Eind vorig seizoen bleek al hoe belangrijk de middenvelder is. Hij hield toen Hannes Van Der Bruggen uit de ploeg.

Doelman Warleson is de speler met tot nu toe de meeste speelminuten. Meer nog, hij gaf zaterdag voor de derde keer dit seizoen een assist en is zo de keeper met de meeste assists in de tien grootste Europese competities dit seizoen. Ook hij blijft positief en gelooft in een goede afloop. “Onze focus ligt nu volledig op Charleroi. Niet alleen deze, maar ook de laatste wedstrijd is zeer belangrijk voor ons. We moeten nu voor die zes punten knokken. Zonder naar andere ploegen te kijken moeten we in de eerste plaats onze job doen.” (ACR)

Zaterdag 9 maart om 18.15 uur: Sporting Charleroi Cercle Brugge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier