Cercle Brugge neemt afscheid van Naomichi Ueda

Naomichi Ueda blijft in Frankrijk voetballen.© ACR
Naomichi Ueda blijft in Frankrijk voetballen.© ACR
Redactie KW

Naomichi Ueda blijft bij het Franse Nîmes voetballen. Hij werd met nieuwjaar door Cercle Brugge aan deze club uitgeleend en blijft nu definitief bij deze ploeg waar hij een contract ondertekende tot juni 2023.

De centrale verdediger en tevens Japans international gaat wel in de Franse tweede klasse, de Ligue 2, voetballen want Nîmes eindigde het voorbije seizoen in de hoogste klasse op de negentiende plaats en degradeert na drie seizoenen.

Weinig speelkansen

De 26-jarige Naomichi Ueda kwam in 2018 naar Brugge en speelde als een rechtsvoetige centrale verdediger bij Cercle 55 matchen, zij het met veel ups en downs. Onder trainer Paul Clement kreeg hij het voorbije seizoen maar weinig speelkansen en deed acht matchen mee.

De Japanner werd uitgeleend aan Nîmes waar hij met die ploeg moest meestrijden in de degradatie. Hij mocht er in totaal acht keer aan een wedstrijd beginnen. Bij Cercle had hij nog een verbintenis tot juni 2022. Hij blijft bij Nîmes voetballen, dat de aankoopoptie op de speler heeft gelicht. Ueda gaf in maart reeds aan dat hij niet meer naar Brugge wilde terugkeren.

Versterking

Door het vertrek van Jérémy Taravel (einde contract), David Bates (terug naar SV Hamburg), Jean Harisson Marcelin, Strahinja Pavlovic (beiden terug naar AS Monaco) en nu ook Ueda zal er in de huidige transferperiode centraal achterin versterking moeten komen, al heeft Cercle reeds voor die positie de Noor Jesper Daland aangetrokken. Hij werd nu opgeroepen voor een stageweek met de nationale U21 van zijn land. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier