Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg

Lawrence Agyekum: “Als een harde werker ben ik ervan overtuigd dat ik goed in de spelstijl van Cercle zal passen.” © Cercle Brugge
Redactie KW

Cercle Brugge en het Oostenrijkse Red Bull Salzburg hebben een overeenkomst bereikt voor de tijdelijke overgang van Lawrence Agyekum. De 20-jarige middenvelder wordt er tot eind dit seizoen geleend, met een aankoopoptie.

Agyekum (1m74) kan ook op de rechtsachter worden uitgespeeld. Hij werd opgeleid in de Ghanese West African Football Academy vooraleer hij in 2022 de overstap maakte naar RB Salzburg. Nadien volgde voor hem een uitleenbeurt aan hun partnerploeg, het Oostenrijkse FC Liefering waarvoor hij 49 wedstrijden speelde, drie keer scoorde en vier assists gaf.

Veelzijdig profiel

Bij Cercle komt hij zijn landgenoot Abu Francis tegen, Agyekum is een veelzijdig profiel dat aan de kern wordt toegevoegd na het vertrek van Leonardo Lopes Da Silva. “Ik heb een goede pass in de voeten, heb snelheid en ik ben agressief in de duels, met of zonder bal. Als een harde werker ben ik ervan overtuigd dat ik goed in de spelstijl van Cercle zal passen”, aldus de nieuwkomer.

Lawrence Agyekum zal met het rugnummer zes spelen en zal de groepstrainingen vervoegen van zodra zijn werkvergunning wordt verleend. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier