Cercle Brugge laadt zich op voor de stadsderby

Paul Clement.© (Foto BELGA)
Paul Clement.© (Foto BELGA)
Redactie KW

Het zal wellicht nog niet frequent voorgekomen zijn, maar de Brugse derby staat op een donderdagavond geprogrammeerd. Langs Cerclezijde weten ze alvast waar ze aan toe zijn tegen de leider. “We moeten tegenover onze fans onze verantwoordelijkheid nemen, met veel passie, uitstraling en spirit”, klinkt coach Paul Clement.

Cercle Brugge kon zaterdagavond in het Gulden Sporenstadion op bezoek bij KV Kortrijk voor het eerst in twee maanden nog eens aanknopen met winst. Na de dramatische 4 op 39 kwamen er drie punten bij. Cercle staat met nog elf wedstrijden te gaan echter nog altijd voorlaatste. “De winst op Kortrijk gaf ons de voorbije dagen toch wat nodige ademruimte. Die twee maanden dat we niet konden winnen, leken wel zes maanden. Ook al waren we er in veel wedstrijden zeer dicht bij”, vindt Clement.

Voor de wedstrijd van donderdagavond tegen leider Club Brugge kan hij met Cercle beroep doen op de zo goed als zelfde groep als in Kortrijk. Franck Kanouté raakt niet fit voor de Brugse derby. De Senegalees ondervindt opnieuw last aan de buikspierblessure dat hem eerder al enkele weken aan de kant hield. De medische staf doet er alles aan om de middenvelder klaar te stomen voor de wedstrijd in en tegen STVV van komende zondag. Ook de Decostere en Velkovski zijn out. Marcelin is geschorst. De boomlange centrale verdediger was er op de vorige speeldag terug bij, ook al omdat de Cerclecoach met hem en Bates en nieuwkomer Pavlovic voor drie centrale verdedigers koos. “Het is te overwegen of we in dergelijk spelsysteem ook tegen Club zullen spelen. Ik heb finaal nog geen beslissing genomen. In 4-3-3 zag ik eerder dit seizoen toch ook goede prestaties. Maar het geeft ons meer aan flexibiliteit en keuzes en vooral vertrouwen.”

Clement kan in het middenveld dan weer beroep doen op Van der Bruggen. “Hij is fit, heeft een goede persoonlijkheid, hij is matuur en stuurt de groep. Hannes heeft net als Pavlovic alvast een positieve invloed.”

Club Brugge is een klasse sterker dan al de rest en zeker niet vergelijkbaar met blauw-zwart dat de eerste stadsderby in september met 2-1 won. “We maakten het hen toen wel lastig. Waarom zou het nu niet gelijkaardig kunnen zijn?”, aldus Clement. “In al onze wedstrijden tegen ploegen uit de top van de rangschikking konden we toch iets meer, met uitzondering van de match tegen Genk. Het gaat nu om een stadsderby, niet alleen belangrijk voor ons, maar ook voor onze fans. Club Brugge is een zeer sterk geheel. Dat ze eerste staan en met zoveel voorsprong heeft een reden. Defensief en offensief steken zij goed in elkaar, en individueel hebben ze zeer goede voetballers. Wij zullen tactisch super moeten zijn willen we tegen hen iets behalen.” (ACR)

De selectie van Cercle voor de Brugse derby: Didillon, Warleson, Bruzzese, Vitinho, Bates, Taravel, Pavlovic, Corryn, Biancone, Vanhoutte, Hoggas, Dekuyper, Van der Bruggen, Lopes Da Silva, Koshi, Ugbo, Hotic, Musaba, Denkey, Somers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier