Cercle Brugge krijgt vergunning met voorwaarden voor aanleg van oefenvelden in Sint-Kruis

Cercle mag een oefencomplex bouwen op de terreinen van de Gulden Kamer in Sint-Kruis. © Davy Coghe

Cercle Brugge heeft van de provincie West-Vlaanderen een omgevingsvergunning gekregen om oefenvelden aan te leggen in sportpark Gulden Kamer in Sint-Kruis (Brugge). Dat bevestigt schepen van Sport en Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) vrijdag. De deputatie legde wel enkele voorwaarden op, op het vlak van bouwen en milieu.

Het sportpark Gulden Kamer in Sint-Kruis wordt uitgebreid. De uitbreidingsplannen zorgen ervoor dat Cercle Brugge er een nieuw oefencomplex kan bouwen. Na een voorwaardelijk gunstig advies van de stad, keurt nu ook de provincie de omgevingsvergunning goed.

Profs, jeugd en dames

Concreet verhuist Cercle Brugge op termijn al zijn trainingsactiviteiten naar de Gulden Kamer. “In dat kader wordt op de Gulden Kamer een hedendaags een oefencentrum voor professioneel voetbal met de nodige trainingsvelden, trainingsaccommodatie en polyvalente ruimtes zoals kantoren, vergaderruimtes, refter en ontspanningsruimtes”, zegt schepen Demon.

“Het gaat om alle ploegen van Cercle: profs en jeugd, maar ook de Cerkelladies die hier al thuis waren, krijgen op die manier nog meer voet aan de grond. De stad kocht in 2020 grond aan om het domein Gulden Kamer uit te breiden, waardoor dit niet nadelig is voor de andere aanwezige liefhebbersverenigingen. Zij blijven hier gehuisvest en behouden de nodige sportieve ruimte.”

Bezwaren

Tegen de eerste plannen waren er verschillende bezwaren van buurtbewoners. Na aanpassing van de plannen werd er een nieuw openbaar onderzoek georganiseerd. Daartegen werden twee bezwaarschriften ingediend. Een daarvan werd ongegrond verklaard, het andere werd ingetrokken.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier