Brian Vandenbussche wordt keeperstrainer bij Cercle Brugge

Brian Vandenbussche.© Jean-Pierre Vanheerswyngels
Brian Vandenbussche.© Jean-Pierre Vanheerswyngels
Redactie KW

Brian Vandenbussche bereikte een akkoord met Cercle Brugge om alle ballenpakkers van de onderbouw te trainen. Dat betekent dat alle goalies van de lichtingen U10 tot en met U14 onder zijn vleugels zullen evolueren.

Brian Vandenbussche groeide uit tot een van de beste goalies van België en werd in zijn glorietijd geselecteerd voor de Rode Duivels. Hij haalde drie caps en 13 selecties. Bij onze Noorderburen, in Heerenveen verdedigde Brian 223 duels het doel van de eerste ploeg.

In 2014 keerde hij terug naar België en keepte achtereenvolgens bij AA Gent, Cercle Brugge en KSC Blankenberge.

Diploma initiator voetbal en keeperstrainer

Brian stopte als actieve keeper op het einde van vorig seizoen en legde zich toe op zijn keepersschool. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn, haalde hij zijn diploma initiator voetbal en diploma keeperstrainer bij de Vlaamse trainersschool van Sport Vlaanderen. Hij geeft oefensessies in de Gulden Kamer in Brugge en in Bloso te Blankenberge.

Enorme bagage

Nu komt er nog een uitdaging op hem af. Brian Vandenbussche bereikte een akkoord met Cercle Brugge om alle ballenpakkers van de onderbouw te trainen. Dat betekent dat alle goalies van de lichtingen U10 tot en met U14 onder zijn vleugels zullen evolueren.

Brian is gewoon om met die leeftijdsgroepen om te gaan in zijn keepersschool en kan natuurlijk bogen op een enorme bagage tot op het allerhoogste niveau.

De reus komt terug thuis bij Cercle Brugge, waar hij in de herfst van zijn carrière nog aan de slag was, om vervolgens bij Blankenberge definitief te stoppen. Brian is zeer tevreden met die nieuwe uitdaging, de Vereniging ongetwijfeld evenzeer. (JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.