Bondsparket vraagt drie duels schorsing voor Kadri van KV Kortrijk

Kortrijk's Abdelkahar Kadri kreeg een rode kaart. © David PINTENS BELGA

Het parket van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft KV Kortrijk-middenvelder Abdelkahar Kadri een minnelijke schikking van drie wedstrijden schorsing voorgesteld voor zijn rode kaart van woensdag in het duel tegen Antwerp (0-2 verlies). Antwerp-middenvelder Birger Verstraete, die al vroeg in het duel moest gaan douchen, krijgt als voorstel een wedstrijd schorsing.

Antwerp veroverde woensdag in een inhaalwedstrijd van de 21e speeldag in de Jupiler Pro League de volle buit bij KV Kortrijk (0-2). The Great Old moest wel bijna heel de partij met een man minder afwerken, nadat Verstraete in de tiende minuut na niet echt doortastend verdedigen aan de noodrem trok en rood onder de neus kreeg.

Het Bondsparket is van oordeel dat Verstraete geen “brutale fout” beging, maar stelt voor de Antwerp-speler, omdat hij al disciplinaire antecedenten telt, een wedstrijd effectieve schorsing voor. Verstraete moet ook een effectieve boete van 1.000 euro betalen.

Boete

Halfweg de tweede periode moest ook Kortrijk met tien voort. Kadri ging met beide voeten vooruit veel te driest door op Almeida en hij mocht gaan douchen. “Er kan niet de minste twijfel over bestaan dat een dergelijke fout de fysieke integriteit van de tegenstrever in gevaar heeft gebracht”, aldus het Bondsparket, dat drie wedstrijden effectieve schorsing voorstelt met een effectieve boete van 3.000 euro.

“Alhoewel de betrokken speler geen disciplinaire antecedenten heeft, is het Bondsparket de mening toegedaan dat een schorsing van drie effectieve wedstrijden (zonder uitstel) absoluut verantwoord is gelet op de wijze waarop deze brutale fout werd uitgevoerd. Het gaat om een hoge intensiteit, met gestrekte benen en beide voeten vooruit. De fysieke integriteit werd onmiskenbaar in gevaar gebracht.”

Zowel Antwerp als Kortrijk kunnen tegen het schorsingsvoorstel in beroep gaan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.