https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Andrew Hjulsager ruilt KV Oostende voor AA Gent

KV Oostende bereikte een akkoord met AA Gent over de transfer van de Deense aanvallende middenvelder Andrew Hjulsager.© Belga
KV Oostende bereikte een akkoord met AA Gent over de transfer van de Deense aanvallende middenvelder Andrew Hjulsager.© Belga
Redactie KW

KV Oostende bereikte een akkoord met AA Gent over de transfer van de Deense aanvallende middenvelder Andrew Hjulsager. Na Fashion jr Sakala laat KVO zijn tweede topper van het voorbije seizoen vertrekken.

Andrew Hjulsager kwam in 2019 over van het Spaanse Celta de Vigo. Hij toonde toen bij momenten al flitsen van zijn intrinsiek talent maar blessures remden hem soms af. Vorig seizoen schudde de Deense middenvelder die blessurelast helemaal van zich af en was hij een absolute smaakmaker in de ploeg van Alexander Blessin. Met zes goals en twaalf assists werd hij door de supporters verkozen tot ‘Speler van het Seizoen’. Volgend seizoen beproeft hij dus zijn geluk bij AA Gent.

“Ik ben KVO dankbaar voor de kans die ik hier heb gekregen om mijn carrière opnieuw te lanceren”, zegt Andrew Hjulsager. “Mijn eerste seizoen was moeilijk, zowel voor de club als persoonlijk, maar vorig seizoen zal ik nooit vergeten. Het was een absoluut topseizoen, helaas zonder publiek in het stadion. Ik bedank de supporters voor hun steun en zeker en vast om mij te bekronen met de titel van meest verdienstelijke speler. En natuurlijk bedank ik ook alle ploegmakkers en stafleden. Zonder hen zou ik dit niet hebben verwezenlijkt.”

“Andrew Hjulsager was het voorbije seizoen een betrouwbare speler voor onze club. Daarom hebben we ons best gedaan om hem te overtuigen zijn verblijf bij KVO te verlengen. We slaagden niet in dat opzet, dus een jaar voor het einde van zijn contract moesten we een deal sluiten met Gent. We wensen hem het beste voor zijn toekomst en we zullen onze energie blijven richten op het opbouwen van een competitief team”, reageerde executive president Gauthier Ganaye.

Ondertussen staat de eerste training KV Oostende volgende week al op de planning: woensdag 16 juni om 10.30 uur.

Een eerste oefenmatch is voorzien exact op de 40ste verjaardag van KV Oostende: dinsdag 22 juni om 19 uur in en tegen Koekelare. Er volgt een tweede oefenmatch zaterdag 26 juni om 19 uur in en tegen Zwevezele.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.