KFC Sint-Joris Sportief ‘traint’ in de bib van Beernem

Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Voor de spelers van KFC Sint-Joris Sportief stond maandagavond een bijzondere training op de agenda. In het kader van de jeugdboekenmaand ging coördinator Kristof De Coessemaeker met een aantal van zijn spelers naar de bibliotheek van Beernem.

De jeugdopleiding van KFC Sint-Joris Sportief zet niet alleen in op fysieke trainingen op en naast het voetbalveld. De trainingen bestaan ook uit heel wat extrasportieve sessies. “Wij willen onze jeugdspelers zo breed mogelijk opleiden. Dat doen we niet alleen fysiek, maar ook mentaal en sociaal. De mensen van de bibliotheek werkten gretig mee aan dit initiatief waarbij we de jeugdspelers aanzetten om een verhaal te lezen”, vertelt De Coessemaeker.

Het thema van de jeugdboekenmaand is deze keer ‘Sport en Spel’. Volgens De jeugdcoördinator de ideale gelegenheid om hen te laten kennismaken met de mogelijkheden van de bibliotheek. “We legden een leuk parcours af met verschillende opdrachten. Bovendien gaf de verantwoordelijke een interessante uitleg over het reilen en zeilen in de bibliotheek.”

Normen en waarden

De jeugdopleiding van KFC ziet naar eigen zeggen een opmerkelijk grotere instroom omwille van hun brede aanpak. “Ook op sportief vlak plukken we de vruchten van die brede aanpak. Voetbal is meer dan spelen met een bal. We zorgen voor verschillende prikkels tijdens trainingen om zo ook sociale vaardigheden aan te leren. Zo krijgen onze spelers heel wat andere waarden en normen dan louter voetbaltechnische aspecten mee. We merken dat velen met plezier telkens deelnemen aan de gevarieerde trainingen”, besluit De Coessemaeker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier