G-Kids en G-Teens hebben eigen stekje bij ‘de Rassing’

De G-Teens(vooraan) namen het op tegen de volwassenen(rechtstaand). Beide ploegen zijn omringd door de trainers en de verantwoordelijken. (foto IVD) © IVD
Redactie KW

Racing Waregem heeft al heel wat ervaring met G-voetbal. Zeven jaar geleden werd immers gestart met volwassenen en de eerste officiële match die gewonnen werd tegen grote broer Zulte Waregem spreekt nog altijd tot de verbeelding. Ondertussen heeft ‘de Rassing’ ook al een G-ploeg Teens en Kids.

Om de werking eens extra in de kijker te zetten, speelden de G-Teens zondag een match tegen de volwassenen. Voor de match zat de schrik er goed in bij de Teens, maar ze werden nog eens serieus opgepept door hun trainer Sebastien Decavele.

“Er was natuurlijk een groot leeftijdsverschil, maar dat vormde meteen een grote uitdaging voor onze teens. Niet zozeer het resultaat was belangrijk, maar wel het feit dat onze spelers elkaar in een toffe sfeer beter konden leren kennen”, verduidelijkt de trainer. “Toen ik drie jaar geleden samen met mijn beste vriend Dimitri Hooghe aan dit avontuur begon, hadden wij nooit durven dromen dat wij nu een G-kids en een G-Teens ploeg zouden hebben. Ideaal natuurlijk, want op die manier kunnen de spelertjes zich op hun eigen tempo en bij hun leeftijdsgenoten verder ontwikkelen. Maar er is meer, tijdens de vakantie hebben Dimitri en ikzelf hard gewerkt en met trots kunnen wij zeggen dat wij nu ook over onze eigen lokalen beschikken. Voor die groep kinderen was dat toch wel een noodzaak. Daar kunnen ze indien nodig in alle stilte tot rust komen op een voor hen vertrouwde plaats. Met al die verschillende ploegen is het soms erg druk op ‘de Rassing’. Maar wij zorgen ervoor dat wij onze matchen kunnen spelen op de rustigste momenten. Nieuwe spelers blijven natuurlijk altijd welkom. Ze kunnen vrijblijvend even langskomen om een training bij te wonen en op een speelse manier te proeven van het spelletje voetbal. Alle trainingen gaan door op woensdag. De kids trainen om 17.30 uur, de teens om 18.45 uur en de volwassenen om 20 uur.”

Na de wedstrijd kon iedereen nog even nagenieten van de match bij een boterham en een lekker kopje soep.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.