Jeroen Vanthournout verlaat KSK Oostnieuwkerke

© VDB
Redactie KW

Jeroen Vanthournout wil KSK Oostnieuwkerke verlaten. “Ik wacht op een voorstel van een andere ploeg”, zegt hij.

Ondanks een sterke prestatie op het veld van het tweede geklasseerde Ninove (2-0 verlies) deed KSK Oostnieuwkerke een slechte zaak in de klassering. De ploeg van afscheidnemend coach Dieter Scheirlinck staat nu geïsoleerd op de derde laatste plaats doordat de concurrenten wel enig puntengewin haalden.

“Tegen misschien wel de meest kwalitatieve ploeg van de reeks hebben we een sterke prestatie neergezet”, zegt de 30-jarige middenvelder Jeroen Vanthournout.

Plankgas

“Spijtig genoeg leverde dit opnieuw geen punten op. Misschien moeten we daarvoor wel op eigen borst gaan kloppen want beide tegendoelpunten waren absoluut te vermijden. Langs de ene kant mogen we dus tevreden zijn over de collectieve prestatie, maar opnieuw bleven we met lege handen achter terwijl concurrent Torhout KM wel aan de winst was. Dat betekent dat we met Oostnieuwkerke nu al vier punten en meer achter staan op de veilige plaatsen. In de komende negen weken zullen we dus nog plankgas moeten geven willen we in deze reeks overleven.”

Haalbare kaart

De toekomst voor Jeroen zelf is nog onduidelijk. “Om eerlijk te zijn heb ik daarover nog geen beslissing genomen, alleen weet ik dat het geen Oostnieuwkerke meer zal worden. Ik wacht op een voorstel van een andere ploeg. Voorlopig contacteerde mij nog niemand maar dat komt nog wel want in veel ploegen is men nu nog bezig met de samenstelling van de volgende kern”, aldus de laborant uit Loppem.

Zondag komt eindronde-kandidaat Lebbeke over de vloer. “In onze situatie is geen enkele match nog gemakkelijk, maar aan de heenwedstrijd hielden we wel een positief gevoel over. Zo stonden we bijna een volledige wedstrijd voor en slikten pas in de slotfase de gelijkmaker. Het is dus een haalbare kaart naar mijn mening.” (SBR)

Zondag 23 februari om 15 uur: KSK Oostnieuwkerke-FC Lebbeke A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier