https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jarne Jodts (21) ruilt FC Gullegem voor reeksgenoot KSKV Zwevezele: “Het is voor mij een stap vooruit”

Jarne Jodts verdedigt straks niet langer de kleuren van FC Gullegem, maar die van KSKV Zwevezele.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Jarne Jodts verdedigt straks niet langer de kleuren van FC Gullegem, maar die van KSKV Zwevezele.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Wouter Vander Stricht

Na twee seizoenen bij FC Gullegem, waarbij dit seizoen haast volledig in het water gevallen is, trekt linksachter Jarne Jodts naar KSKV Zwevezele, dat ook in tweede afdeling VV (tweede amateur) uitkomt. “Maar de ambities liggen daar wat hoger. Voor mij dit dus een stapje vooruit”, benadrukt de Menenaar.

Jarne Jodts begon te voetballen bij SC Menen, maar na twee seizoenen kwam Exc. Moeskroen er hem al oppikken. Twee jaar later, na de problemen (faillissement van Moeskroen) trok de jonge Jodts naar SV Zulte Waregem. Na zes seizoenen aan de Gaverbeek verkaste hij naar KV Kortrijk, haalde daar de A-kern en speelde bij de beloften. Medio 2019 koos hij voor FC Gullegem, waar hij zich in zijn eerste seizoen meteen tot een vaste waarde ontpopte. “Bij FC Gullegem heb ik me altijd goed gevoeld en ben ik ook dankbaar voor de kansen die ik er kreeg.” Zoals bekend is het huidige seizoen zopas blanco verklaard, maar ondertussen was Jarne Jodts op de radar van KSVK Zwevezele gekomen. “Ik had er een goed gesprek met trainer Hans Cornelis en tekende zopas voor één seizoen. De club is ambitieus en mikt volgend seizoen hoog.”

Koeltechnicus speelt padel

Ondertussen onderhoudt Jarne, die als koeltechnicus bij Engie Axima in Wevelgem aan de slag is en nog in Menen woont, de conditie. “De club kan volgen wat we doen via Strava. Net als haast iedereen heb ik padel ontdekt. Maar uiteraard zal ik blij zijn straks weer gewoon op een voetbalveld te staan.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten